Dünya Kraliçe çıplak ayakla camide

Kraliçe çıplak ayakla camide

Paylaş
Kraliçe çıplak ayakla camide

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth Dubai'ye yaptığı ziyarette, ülkenin en büyük camisi Şeyh Zayed'i gezdi. Girerken de ayakkabılarını çıkardı

5 günlük resmi Körfez ziyaretine çıkan İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, eşi Prens Philip ve Dışişleri Bakanı’yla Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Dubai’ye önceki gün yaptığı ziyarette, ülkenin en büyük camisi Şeyh Zayed Camisi’ni gezdi.

Haberin Devamı

84 yaşındaki Kraliçe, salonu 1200 İranlı kadın tarafından iki yılda elle dokunmuş 35 ton ağırlığındaki halılarla kaplı camiye girerken, ayakkabılarını çıkararak çıplak ayakla gezdi.

Özel olarak diktirdiği Swarovski kristalleriyle kaplı altın renkteki brokar palto giyen Kraliçe, şapkasının üzerine de dore renkte bir şal örterek başını kapadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’ın eşi Ffion ise tüm vücudunu saran siyah bir kıyafetle örtündü. Kraliçe, daha sonra Kuran-ı Kerim okuyan türbanlı küçük kızları izleyip bilgi aldı. 1979 yılından bu yana ikinci kez Birleşik Arap Emirliği’ni ziyaret eden Kraliçe gezinin son gününde ise Saadiyat Adası’na inşaa edilecek İngiliz tasarımı Zayed Ulusal Müzesi’nin proje açılışına katıldı.

Haberin Devamı