Spor Kraliçe Williams İstanbul Cup'ta

Kraliçe Williams İstanbul Cup'ta

Paylaş
Kraliçe Williams İstanbul Cup'ta

Son Wimbledon Şampiyonu ve teniste bayanlarda dünya 1 numarası Serena Williams, 24 Temmuz-1 Ağustos arası yapılacak olan İstanbul Cup Tenis Turnuvası'na katılacak

İstanbul’da 24 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde yapılacak İstanbul Cup Tenis Turnuvası’nda bayan tenisinin yıldızları korta çıkacak. İstanbul Ortaköy Feriye Lokantası’ndaki basın toplantısında, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, turnuvaya katılacak yıldızları açıkladı.

Haberin Devamı

Uluç, WTA (Kadınlar Tenis Birliği) klasmanında 1 numara olan ABD’li Serena Williams ve 2010 Fransa Açık Tenis Turnuvası’nı kazanan İtalyan Francesca Schiavone’nin geleceğini belirterek “Serena’ya 150 bin dolar veriyoruz. Ablası Venus’ün daha önce gelmesi, kendisinde İstanbul’a gelme isteği oluşturdu. Sponsorlar parayı ödeyecek” dedi.

Toplam 220 bin dolar ödüllü ve altıncısı düzenlenecek İstanbul Cup’ta daha önce Venus Williams, Shahar Peer, Elena Dementieva, Agnieszka Radwanska ve Vera Dushevina şampiyon olmuştu.

KUPA KOLEKSiYONERi

Serena Williams’ın kariyeri başarı dolu. 13 Grand Slam şampiyonluğu bulunan ABD’li tenisçi, son olarak Londra’da yapılan Wimbledon Tenis Turnuvası’nda Rus Vera Zvonareva’yı 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenerek üst üste ikinci kez mutlu sona ulaşmıştı. Serena’nın ablası Venus de İstanbul Cup’ın ilk şampiyonu.

Haberin Devamı