Türkiye (Son Dakika) Kraliçenin ölümünde işadamının oğlu serbest

Kraliçenin ölümünde işadamının oğlu serbest

Paylaş
Kraliçenin ölümünde işadamının oğlu serbest

Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde, turizmci Ahmet Bayer'in villasının balkonundan düşen 2003 Miss Model of The World Kraliçesi 32 yaşındaki Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili olarak tutuklanan işadamının küçük oğlu 23 yaşındaki Volkan Bayer, yurtdışı yasağı konularak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Ahmet Bayer’in büyük oğlu 25 yaşındaki Hakan Bayer’in ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Baba Bayer, "Çocuklarımın tutuklandığı günden beri şaşkın ve şok içindeyim. Hukuk mücadelesi sürdüreceğim. Çocuklarımın Baş'ın ölümü ile ilgili hiç bir suçu yok. Bu olay tamamen bir intihardır" dedi.


ASLI BAŞ

Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde gece saat 02.30 sıralarında, geçirdiği trafik kazası nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum turizmci Ahmet Bayer’in Yalıkavak Beldesi Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 7.5 metre yüksekliğindeki balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. Genç mankenin ölümüyle ilgili olarak bilirkişi raporunda, 'Kadın düşmüyor, atlamıyor, atılıyor' şeklindeki ibarenin ardından ifadelerine başvurulan, ünlü turizmcinin oğulları Hakan Bayer ve Volkan Bayer, geçen 29 Ağustos’ta tutuklandı. Bodrum 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada, yeni bilirkişi raporuna dayandırılarak Muğla Cezaevi’nde tutuklu bulunan Volkan Bayer'in yurt dışı yasağı konularak, adli kontrol ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, Hakan Bayer'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yeni bilirkişi raporunda incelenen görüntülerde Volkan Bayer'in olay anında orada olmadığı ve çok sonra ortaya çıktığının belirtildiği kaydedilen kararda, "Bir suçu gizlemek veya başka bir başka suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme suçundan tutuklanan Volkan Bayer'in tahliyesine karar verilmiştir" denildi.

Halen İstanbul'da bulunan baba Ahmet Bayer, yaptığı açıklamada, "Çocuklarımın tutuklandığı günden beri şaşkın ve şok içindeyim. Hukuk mücadelesi sürdüreceğim. Çocuklarımın Baş'ın ölümü ile ilgili hiç bir suçu yok. Bu olay tamamen bir intihardır. Şu anda yargılama sürece devam ettiği için daha fazla konuşmak istemiyorum. Şimdi tek amacımız oğlum Hakan'ın da suçsuzluğunu kanıtlamak ve salıverilmesini sağlamak" dedi. Bayer'in İstanbul'dan Bodrum'a gelerek oğlu ile buluşacağı öğrenildi.

Aslı Baş'ın avukatı Cihan Çiçek ise adliye binası önünde yaptığı açıklamada, "Gerekçeli kararı görmeden bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Bu nedenle öncelikle karara ulaşıp, tutuksuz yargılanmaya neden olan raporu ve nedenlerini öğrenmemiz gerekiyor" dedi.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı