Gündem 'Kralınız gelse yakalayamazdınız'

'Kralınız gelse yakalayamazdınız'

Paylaş
'Kralınız gelse yakalayamazdınız'

Konya'da 23 yaşındaki Ümit Yaşar Köroğlu, sevgilisi 22 yaşındaki Gurbet Koç'la gezerken, polisin dur ihtarına uymayınca yarım saat süren kovalamaca başladı

Merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Elmalı Hamdi Caddesi'nde saat 02.00'de meydana gelen olayda, üniversite öğrencisi Ümit Yaşar Köroğlu, yeni aldığı otomobili kutlamak için sevgilisi Gurbet Koç ile bir bara gitti.

Burada eğlenen ikili, daha sonra 42 DR 143 plakalı otomobille gezintiye çıktı. Bu sırada Gurbet Koç, bira şişelerini yola ve çevredeki araçların üzerine fırlatmaya başladı.

FIRLATTIĞI BİRA ŞİŞESİ POLİS ARACINA GELDİ

Fırlattığı şişelerden biri devriye gezen sivil polislere ait araca denk geldi. Bunun üzerine polis, sürücü Köroğlu'na ‘Dur’ ihtarında bulundu. Köroğlu’da otomobiliyle kaçmaya başladı.

Yaklaşık 30 dakika süren kovalamacanın ardından otomobilinin yakıtının bitmesi sonucu Köroğlu, yakalandı. Polis, Köroğlu ve sevgilisi gözaltına aldı.

Yapılan kontrolde 1.2 promil alkollü olduğu saptanan Körüoğlu, polise, “Yakıtım bitmeseydi, kralınız gelse beni yakalayamazdı” dedi. Bir polis de “Bak biz, yakaladık işte” dedi.

Köroğlu'nun daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 6 ay süreli el konulduğu, sevgilisi Koç'un da hırsızlıktan suç kaydının olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İhsan YALÇIN/KONYA (DHA)