Gündem Kredi kartı kopyacılarına darbe

Kredi kartı kopyacılarına darbe

Paylaş
Kredi kartı kopyacılarına darbe

Kendi yaptıkları kopyalama cihazıyla, para çekenlerin kredi kartı bilgileriyle hesap boşaltan çeteye darbe

Kendi yaptıkları özel kopyalama cihazını ATM'lere yerleştirerek kopyaladıkları kredi kartı bilgileri sayesinde bazı banka müşterilerinin hesaplarını boşalttıkları ileri sürülen 1'i kadın 8 kişilik çete çökertildi.

Haberin Devamı

Bazı banka müşterilerinin hesaplarının boşaltıldığı şeklindeki şikayetleri değerlendiren Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Müşterilerinin hesaplarının bulunduğu Kocaeli'ndeki bankaya ait bütün güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.

KAMERAYI SPREYLE BOYUYORLARDI

Kamera görüntülerinde ATM cihazının önüne gelen şüpheli bazı kişilerin etrafı kontrol ettikten sonra ellerindeki spreyle kamerayı boyadığı görüldü. Şüphelilerin kamerayı etkisiz hale getirdikten sonra ATM cihazına düzenek ve kamera yerleştirdiği belirlendi.

Kamera görüntülerinden yola çıkan bilişim polisi, kısa süreli bir teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için harekete geçti. Kocaeli ve İstanbul Kartal ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 1'i kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları ev ile iş yerlerinde yapılan aramalarda, ATM cihazlarına yerleştirilmek üzere yapılmış kopyalama düzeneği paneli, 4 adet ATM kart giriş yuvalarına kart kopyalamak amacı ile yerleştirildiği düşünülen ATM kart giriş yuvası, kart kopyalama cihazlarına ait plastik parçalar, kart kopyalama ve düzeneği imalatında ve tamirinde kullanılan çok sayıda malzemeler, 12 cep telefonu, 1 MSR 2006 kopyalama cihazı, 1 bilgisayar, 1 ruhsatsız tabanca, kopyalama düzeneği yerleştirilecek özel bir bankaya ait ATM cihazı adreslerinin bulunduğu çok sayıda doküman ele geçirildi.

OPERASYON GÜVENLİK KAMELARINDA

Yapılan operasyon bir işyerinin kamera görüntülerine saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, çete üyelerinin ATM cihazı önünde yakalanmaları görülüyor. Operasyon sırasında ekipler koşuştururken o sırada oradan geçen vatandaşların korkarak kaçıştıkları aynı kameralara yansıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 1'i kadın 8 kişilik şebekenin şu şekilde çalıştığı anlaşıldı.

Zanlılar, ATM-BTM kart giriş haznesine yerleştirdiği skimmer vasıtasıyla banka kredi kartlarının manyetik şerit bilgilerini kopyalıyor. Yine aynı ATM cihazının aydınlatma bölümüne yerleştirilen kamerayla da kart kullanıcısının şifresi elde ediliyor. Elde edilen bu bilgiler bilgisayar ortamına aktarılarak MSR 206 adı verilen cihaz aracılığıyla ikizi yapılmış olan yeni kredi kartlarına yükleniyor. Üretilen bu sahte kartlar daha sonra para karşılığında piyasaya sürülüyor.

Haberin Devamı

Şebekenin, Kocaeli'deki ilk işinden sonra yakalandığı, bu olayın vurgun boyutunun ise 150 bin TL olduğu belirtildi. Ele geçirilen ATM cihazı adreslerinin bulunduğu not kağıdı ve Türkiye haritası dikkat çekti. İşlemleri tamamlanan zanlılar Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.

Mehmet AKTARAN / İSTANBUL - DHA


startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2543","2543","201008","2543-1.jpg");


startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2543","2543","201008","");