Siyaset 'Kredi kartını da yasakla bari'
Paylaş
'Kredi kartını da yasakla bari'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “kredi kartı kullanmayın” sözlerini, “Vatandaşın elinde bir kredi kartı kaldı. Onu da yasakla bari” diyerek eleştirdi

Partisinin şehit aileleri ve gaziler için Bilkent Otel’de verdiği iftar yemeğine katılan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA


“Bu ülkeyi yöneten kim? Başbakan kim? Vatandaş borç batağındaysa bu ülkenin ekonomi politikalarını kim yönetiyordu? Bu ekonomi politikalarını kim uyguluyor? Hem bu politikaları uyguluyor. Hem vatandaşı suçluyor. Yasakla bari. Zaten vatandaşın elinde bir kredi kartı kaldı. Sağlıklı üretim yapılmıyor. İstihdam, işsizlik sorunumuz var, bunlar çözülmedi. Şimdi bu tabloyu Başbakan, ‘Kredi kartı kullanmayın’ diyerek geçiştiriyor. Vatandaşı suçlayarak bir sonuç elde edemezsiniz.”

TUTUKLU VEKİLLER İÇİN YAPMIYORUZ

Kılıçdaroğlu, Ak Parti kurmaylarının “Yeni anayasanın 48 maddesi Meclis’ten geçerse tutuklu milletvekili sorunu çözülür” açıklamasını ise şöyle değerlendirdi:
“Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışıyor. Bu aşamada tutuklu milletvekilleri serbest bırakılacak, bırakılmayacak, böyle bir tartışma doğru değil. Sanki anayasayı ‘tutuklu milletvekilleri çıksın’ diye mi yapıyoruz. Böyle bir algı çıkabilir. Bu doğru değil. Biz Türkiye’nin daha özgür daha demokratik bir anayasaya sahip olmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı