Ekonomi Kredi yarışı başladı

Kredi yarışı başladı

Paylaş
Kredi yarışı başladı

Yaklaşan bayram öncesinde bankalar farklı kredi seçenekleriyle yeni müşteri kazanma yolları arıyor. Bayram kampanyalarında faizleri indiren de var, vadeyi öteleyen de...

Yaklaşan ramazan bayramı öncesi bankalar, müşterilerinin değişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak amacıyla farklı 'Bayram Kredisi'' paketleri hazırladı. Bankalar bayram kredi paketlerinde miktarın yanı sıra vade, faiz ve dosya masrafları için de farklı uygulamalarla dikkat çekiyor. Bankaların bazıları borç transferi bazıları ise öteleme sunarken, bazıları uygun kredinin yanı sıra, ödemelerde de kolaylık sağlıyor. Bazı bankaların 'bayrama özel'' başlattıkları kredi kampanyaları şöyle:

100 TL'LİK MASRAF İNDİRİMİ

Haberin Devamı

İş Bankası Maksimum İhtiyaç Paketi sahipleri, Geleneksel bayram kredisinden 100 lira masraf indirimi ile yararlanabiliyor. 8 Eylül 2010 tarihine kadar geçerli olacak kampanya çerçevesinde aylık yüzde 0,45 faiz oranı ya da peşin komisyon ödeyerek faizsiz, 5 bin liraya kadar, 10 ay vadeli kredi kullanılabiliyor. Daha yüksek tutarda kredi kullanmak isteyen müşterilere ise, 25 bin liraya kadar ve 24 aya varan vadelerle aylık yüzde 0,95'lik, 60 aya varan vadelerle aylık yüzde 1'lik özel faiz oranları ile kredi kullanma imkanı sunuluyor.

60 AY VADE SEÇENEĞİ

Vakıfbank da 5 bin TL'ye kadar 12 aya varan vadelerle aylık yüzde 0.70, 10 bin TL'ye kadar 36 ay vadeli yüzde 0.80, 15 bin TL'ye kadar 36 ay vadeli yüzde 0,88, 20 bin TL'ye kadar 48 ay vadeli yüzde 0.90, 50 bin TL'ye kadar 60 ay vadeli yüzde 0.92'lik faiz oranları ile kredi kullanma imkanı sağlıyor. Tüm kredi seçeneklerinden dosya ücreti olarak 131.25 TL alınıyor

ÖDEMEYE KASIMDA BAŞLA

Haberin Devamı

TEB'den ramazan kredisi alanlar, kredi ödemelerine kasımda başlıyor. Bankanın 'İki Bayram Arasında Ödeme Olmaz'' kampanyasıyla ihtiyaç kredisi taksitleri 3 ay erteleniyor. Böylece taksit ödemelerine Kurban Bayramı'ndan sonra başlanacağı duyuruldu. Kampanyada geçerli faiz oranı yüzde 0.99, dosya masrafının ise 49 lira.

AYDA 235 TL VADE

Anadolubank'ın kampanyasında yüzde 0.99 faiz oranıyla kredi kullandırılıyor. Ramazan'da kredi kullananlar 24 ay vadeli 5 bin liralık kredi için aylık 235 lira ödüyor.

FAİZLER 0.41'DEN BAŞLIYOR

Yapı Kredi'nin vade sonuna kadar hiç faiz ödemeden, sadece peşin komisyon ile kullandırılan faizsiz kredisi, maksimum 5 bin TL için ve 12 aylık vadede kullanılabiliyor. Hiçbir masraf veya komisyon ödemeden, sadece yüzde 1.19 faiz ile kullanılabilecek Masrafsız Kredi'de tutar ve vade sınırı 10 bin TL ve 24 ay. Üçüncü seçenekte ise Bireysel İhtiyaç Kredisi'nin faizleri aylık yüzde 0.41'den başlıyor. Tutar ve vadeye göre farklı komisyon oranları ve masraf uygulanan yüzde 0.41 Bireysel İhtiyaç Kredisi maksimum 36 aya kadar vadelendirilebiliyor ve üst tutar sınırı 20 bin TL.

BORÇ TRANSFERİ MÜMKÜN

Haberin Devamı

ING Bank, bayram ihtiyaçları için 9 Eylül'e kadar geçerli olacak 'Mini Kredi'' kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında tüketicilere, 5 bin liraya kadar sabit 99 lira masrafla kredi kullandırılıyor. Tüketiciler, 1.000 TL ile 2 bin 500 TL arasında yüzde 0.49, 3 ila 5 bin TL arasında yüzde 0.89'dan başlayan faiz oranları ve 36 aya varan vadelerle kredi alabilecek, bayram ihtiyaçları veya borç transferi talepleri için de 'Kredi Butik Borç Transferi'' paketinden yararlanabilecek.

İMKB'deki bankalardan 9,1 milyar lira net kar

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören mevduat bankalarının ilk yarıdaki toplam net karı 9,1 milyar liraya yükseldi. Türkiye Bankalar Birliği (TTB) verilerine göre 6 bin 808 şube ve 129 bin 656 personel ile sektördeki şubelerin yüzde 75'ini, personelin ise yüzde 76'sını oluşturan 13 banka arasında Akbank, Alternatif Bank, Denizbank, Finansbank, Fortis Bank, Şekerbank., Tekstil Bankası, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Halkbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası yer alıyor. Bu bankaların toplam aktifleri, haziran itibarıyla bir yıl önceye göre yüzde 20 artarak, 652 milyar liraya yükselirken, toplam krediler de yüzde 23 artışla 350 milyar liraya ulaştı.

Haberin Devamı

AKŞAM