Dr. Cihan Avaroğlu Kreş seçmenin püf noktaları
HABERİ PAYLAŞ

Kreş seçmenin püf noktaları

Yıllar çabucak geçti ve daha dün doğan bebeğiniz kendi gereksinimlerini karşılamaya, sosyalleşmeye başladı. Ev dışında da bir yaşamın olduğunu öğrenmesi için uygun zaman, 3 yaş. Bir başka deyişle üç yaştan itibaren kreş, çocuğunuz için iyi bir seçimdir.

Nelere dikkat etmeliyiz?

-Beklentilerinizi belirleyin.

-Çevrenizdeki kreşleri gezin, yetkililerle konuşun.

-Derme çatma, daireden bozma kreşlerden uzak durun.

-Evinize yakın olması, tercih nedeni.

-Öğretmen, bakıcı, çocuk oranını sorgulayın.

-Cinsiyetin de dengeli olması gerektiğini göz ardı etmeyin.

Haberin Devamı

-Karar vermeden önce öğretmenlerle de mutlaka tanışın. Çocuğunuzu emanet edeceğiniz öğretmenlere kanınızın kaynaması çok önemli.

-Öğretmenin olamadığı durumlarda yerini kimin dolduracağını bilin.

-Evde uyguladığınız disiplin ve konforla kreş ortamının benzer olmasına dikkat edin.

-Eğitimde nasıl bir yöntem uyguladıklarını öğrenin.

-Ortamın temizlik ve hijyen kurallarını denetleyin. Oyuncakların temizliği ve temizlenirken uygulanan yöntem bile önemlidir.

-Mutfağını görün. Yemekler nerede hazırlanıyor, hazırlayan ve sunanlar hijyen kurallarına uyuyor mu, bulaşıcı hastalıklara karşı aşıları var mı? Kontrol edin. Kahvaltı ve yemek seçiminde kimlerden yardım alınıyor, enerji, kalori, protein ve karbonhidrat içeriklerine dikkat ediliyor mu? Fast food ve kızartma yiyecekler olmamalı. Menü örneklerini gerekirse doktorunuzla değerlendirin.

-Aktivite, oyun alanları ve uyku odalarının her şeyi ile içinize sindiğinden emin olun.

-Yetkililer ilkyardım konusunda bilgili olmalı. Herhangi bir olumsuzlukta ilkyardımı yapıp aileyi bilgilendirmeleri ama ebeveynleri paniğe sokmamaları beklenir.

-Gözlemleriniz, kreş yetkililerinin verdiği sözler çok önemlidir. Ama içgüdülerinize de güvenin. Daha da önemlisi, sizin tercihiniz olan kreşlere çocuklarını gönderen ailelerle iletişime geçip referans alın.

(24.08.2013 tarihli Cumartesi Postası ekinden alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder