Gündem Kreşte üstüne kapak düştü

Kreşte üstüne kapak düştü

Paylaş
Kreşte üstüne kapak düştü

Erzurum'un Palandöken semtinde özel bir kreşte arkadaşları üzerine dolap kapağı düşen 4 yaşındaki Ahsen Alpaydın, konuşamıyor ve sağ tarafını kullanamıyor

Pasinler İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi'nde görevli Diş Hekimi Kemalettin Alpaydın (30) ile 7 yıldan beri evli hemşire Meral Alpaydın'ın 8 ay önce Yusuf Anıl isimli bir çocukları dünyaya geldi.

Ücretsiz izine ayrılan anne Meral Alpaydın (30), bebeğine daha iyi bakabilmek için ilk çocuğu Ahsen'i bir ay önce evlerine yakın olan Palandöken semtindeki özel Beşyıldız Kreş Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kulübüne verdi.

Kreşte arkadaşları ile oynayan Ahsen'in üzerine 17 Mayıs günü saat 14.00'te tahta dolabın kapağı düştü. Ağır olan kapağın düşmesi sonucu ağzından ve burnundan kan gelen Ahsen'in annesine durum bildirildi.

Bu arada kanı durduramayan kreş görevlileri, paniğe kapılarak küçük kızı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdılar. Önce kreşe daha sonra hastanenin acil servisine koşan anne Meral Alpaydın, yöneticilere çocuğunun nasıl bu duruma geldiğini sordu.

'KIZINIZ HALIYA DÜŞTÜ' DEDİLER

Kreş yöneticilerinin, "Kızınız halı üzerine düştü ve dudağı patladı" demesi üzerine ilk müdahalesi yapılan Ahsen, tomografisi çekilmesine karşın ciddi bir durumu olmadığı gerekçesiyle evine gönderildi.

Baygın halde olan ve sürekli uyuyan kızını eve götüren Meral Alpaydın, "Kızım çok konuşkandır. Ama o akşam hiç konuşmadı ve sürekli uyudu.

Gece yarısına doğru kreş öğretmenlerinden Ü.S. telefonla aradı. Öğretmen, 'Vicdan azabı duyuyorum. Kızınız düşmedi. Üzerine dolap kapağı düşmüş. Kapak da ağırmış' dedi.

Bunun üzerine 18 Mayıs sabahı Ahsen'i ikinci kez Aziziye Araştırma Hastanesine götürdük. İlk tomografide birşeyi çıkmayan Ahsen'in MR'ı çekildi. MR'ında sol tarafında beyin kanaması olduğu görüldü. Ağız felci geçirdiği ve sağ tarafını kullanamadığı anlaşıldı" diye konuştu.

Bir gün gecikmeli olarak hastaneye yatırılan Ahsen Alpaydın'ın üç gündür konuşamadığını vurgulayan anne Meral Alpaydın, olayda kreş öğretmen ve yöneticilerinin kusuru bulunduğunu ileri sürdü.

KREŞ SONRADAN DOĞRULADI

Kreş öğretmen ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Meral Alpaydın, gözyaşlarını tutamadı. Çocukları binbir zorlukla büyüttüklerini anımsatan Meral Alpaydın, ticari kaygıların candan daha önemli olduğuna dikkati çekti.

Öte yandan özel Beşyıldız Kreş Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kulübü yöneticileri, Ahsen Alpaydın'ın üzerine tahta dolap kapağının düştüğünü doğruladılar.

Nursima ÖZONUR/ERZURUM (DHA)

2