Gündem Kritik görevin komutanı tutuklu

Kritik görevin komutanı tutuklu

Paylaş
Kritik görevin komutanı tutuklu

Libya'daki en kritik görevin sahibi Güney Deniz Saha Komutanlığı'nın komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, Balyoz davasından tutuklu bulunuyor

ABD, İngiltere ve Fransa’nın başlattığı Libya operasyonuna Türkiye 5 gemi ve bir denizaltı ile katılmaya karar verdi. Bunlar harp filosuna bağlı Gaziantep, Gemlik, Yıldırım gemileri ile bunlara lojistik destek amaçlı Akar gemisi eşlik edecek.

Türkiye’nin gönderdiği gemilerin komutası ise şöyle olacak. 5 gemi ve bir denizaltının başında ‘görev kuvvet kotumatı’ yer alacak. Bu komutan hem NATO ile iletişim kuracak hem de bağlı olduğu Güney Deniz Saha Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda bulunan harekat merkezine gelişmeleri bildirecek.

Bu operasyonda en kritik görevi Güney Deniz Saha Komutanlığı’na ait birlikler gerçekleştirmiş olacak. Ancak operasyondan sorumlu olacak Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, Balyoz davasından tutuklu bulunuyor.

Operasyonda aktif olarak görev alan 2 birliğin komutanı da tutuklu; Güney Görev Grup komutanı Tuğamiral Cem Aziz Çakmak ve Tuğamiral Ahmet Türkmen. Türkmen ise Donanma Komutanlığı altında yer alan Denizaltı Filo Komutanı olarak görev yapıyor. Onun da bir denizaltısı şu anda Libya görevinde bulunuyor.