Gündem Kritik TEKEL görüşmesi bitti

Kritik TEKEL görüşmesi bitti

Paylaş
Kritik TEKEL görüşmesi bitti

Eylemlerinin 45'inci gününde olan TEKEL işçileri için yapılacak görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ile bir araya geldi

İŞTE SAAT SAAT KRİTİK GÖRÜŞME

Haberin Devamı

20:00 Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu açıklamasında önümüzdeki hafta sonuna kadar hükümetin çalışma yapacağını söyledi. Kumlu, Başbakan'a sıkıntıları anlattıklarını belirtti. Bu durumda Umutluyuz veya umutsuzuz denilemeyeceğini vurgulayan Kumlu, 'Hükümetin çalışmasından sonra Başbakan'la tekrar görüşeceğim' dedi.

İşte Türk-İş Başkanı Kumlu'nun açıklamaları:

TALİMAT VERİLDİ

Hepinizin bildiği gibi Sayın Başbakan bugüne randevu vermişti. Bu saate kadar sayın başbakana sıkıntıları anlattık. Şimdi Sayın Başbakan, Maliye Bakanı ile Devlet Sayın Şimşek ve Devlet Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’ya talimat verdiler. Önümüzdeki hafta sonuna kadar bu çalışmanın neticesini görünce sayın başbakan bizi çağıracak. Sonucu göreceğiz.

Haberin Devamı

O İNSANLARA ŞU AN BİRŞEY SÖYLEYEMEYİZ

Şu iki saatlik görüşme bile bu işin nasıl yürüdüğünü gösteriyor. Çalışmayı görmeden bizim de sayın Başbakanın da bir şey söylemesi doğru değil. Neticeyi almadan oradaki insanlara bir şey söyleyemeyiz.

O çalışmayı gördükten sonra “Arkadaş durum bu “ diyeceğiz. 4C midir 4B midir, bu bir maliyet gerektiriyor. Bununla ilgili yorum yapmak yanlış olur.

19:55

Başbakanlık Konutu'nda başlayan Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu arasındaki TEKEL görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası açıklama bekleniyor.

19:00

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun görüşmesi başladı. Toplantıya işçiler ile hükümet arasında arabulucu bakan olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katılıyor.

18:00

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'ndeki haftalık olağan görüşmesinden çıkarak Başbakanlık Konutu'na geldi.

17:45:

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu görüşme için Başbakanlık konutuna geldi.