Siyaset Kritik YAŞ sonrası gündem TERÖR
Paylaş
Kritik YAŞ sonrası gündem TERÖR

Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesine yapılan atamalarla ilgili yaşanan krizin çözülmesinin ardından hükümetin ana gündem maddesi terörle mücadele oldu

Sınıra özel birlikler

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan başkanlığında dün toplanan Bakanlar Kurulu, artan PKK saldırılarını masaya yatırdı. Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör sorununun halen hükümetin sorunu olarak algılandığını ancak bunun devletin sorunu olduğunu söyledi. Toplantıda özel birlikler de konuşuldu.

Yasa gerekiyor

Bakanlar Kurulu’nun gündem maddesinden biri de Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği ve muhalefetin ‘özel ordu’ diye eleştirdiği sınırda görevlendirilecek özel birlikler oldu.

Çiçek, “Ordunun profesyonelleşmesi ve özel birlikler üzerinde durduğumuz bir konu. Böyle bir ihtiyacın olduğu ortada. Ancak yasal düzenlemeler henüz tamamlanmadı” dedi. Çiçek, BDP’lilerin ‘demokratik özerklik’ açıklamalarıyla ilgili de “Ortada bir suç varsa, yargı makamlarının kendilerinin yapacağı konulardır” diyerek yargıyı göreve çağırdı.

Haberin Devamı