Gündem Kritik zirve sona erdi

Kritik zirve sona erdi

Paylaş
Kritik zirve sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ve Cumhurbaşkanı Gül'ün biraraya geldiği kritik zirve yaklaşık 3 saat sürdü

GERİLİMİ AZALTMAK İÇİN

Haberin Devamı

‘Balyoz Darbe Planı’na yönelik operasyonda çok sayıda emekli ve muvazzaf general ile amiralin gözaltına alınmasıyla doruğa ulaşan hükümet-asker gerilimi için Cumhurbaşkanı Gül devreye girdi. Gül, bugün 11.00’de Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile Köşk’te üçlü zirve için bir araya geldi.

Gül'ün zirvede, kurumlararası gerginliğin giderilmesini ve sorunların karşılıklı açıklamalar yerine diyalogla çözümünü istediği belirtildi.

Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un zirveye, ellerinde çantalarla gelmeleri dikkat çekti.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesi sona erdi. Çankaya Köşkü'ndeki görüşme üç saat sürdü.

Görüşme sonrasında yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile bu haftaki olağan görüşmelerini birlikte yapmayı uygun bulmuşlardır. Görüşmede son günlerde kamuoyunda tartışılan konular ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır.

Bu bağlamda gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır.”

Haberin Devamı