Spor Kriz Avrupa futbolunu etkiledi

Kriz Avrupa futbolunu etkiledi

Paylaş
Kriz Avrupa futbolunu etkiledi

Ekonomik krizi en fazla yaşayan Avrupa'dan Dünya Kupası'na katılan takımların neredeyse yarısının ilk turda elenmesi, krizin futbolu da etkilediğini düşündürüyor

Krizden en fazla etkilenen Avrupa’dan Dünya Kupası’na katılan 13 takımdan 7’si ilk turda elendi.

Sekiz takımla finallere katılan ve sadece 1 takımın elendiği Amerika Kıtası’nda bu yılki ekonomik büyümenin, Avrupa’dakinden fazla olacağı tahmin ediliyor.

Avrupa’da ilk turda elenen ülkelerde bu yıl ancak yüzde -2 ile yüzde 2 arasında büyüme tahmini yapılıyor. Tur atlayan ülkelerden Slovakya hariç, diğer ülkelerdeki büyüme oranlarının, ancak yüzde 1,3’e kadar çıkması bekleniyor.

Slovakya’nın bu yılki ekonomik büyüme oranı, yüzde 4,1 olarak öngörülüyor. Avrupa’da elenen takımlar İtalya, Fransa, Yunanistan, Sırbistan, Danimarka, Slovenya ve İsviçre iken, ikinci tura çıkan takımlar Almanya, İngiltere, Hollanda, Slovakya, Portekiz ve İspanya oldu.

AMERİKA KITASININ TEK FİRESİ HONDURAS

Sekiz takımla kupaya gelen Amerika Kıtası’ndan sadece Honduras ilk turu geçemedi. Honduras, bu kıtada tur atlayan ülkelerin aksine, yüzde 2 ile en düşük ekonomik büyümeyi gerçekleştirecek ülke olma özelliğini taşıyor.

İkinci tura kalan 7 ülkenin ekonomik büyümesi ise yüzde 3,1 ile yüzde 5,5 arasında farklılık gösteriyor. Ekonomistler, tur atlayan ülkelerden Brezilya’nın bu yıl yüzde 5,5, Paraguay’ın yüzde 5,3, Uruguay ve Şili’nin yüzde 4,7, Meksika’nın yüzde 4,2, Arjantin’in yüzde 3,2 ve ABD’nin yüzde 3,1 ekonomik büyümeye sahip olacağını belirtiyor.

Futbola yön veren kıtalardan Amerika’daki ülkelerin ekonomik büyümesinin Avrupa’dakinden yüksek olması, futboldaki başarının ekonomiyle olan ilişkisini ortaya koyuyor.

Haberin Devamı