Ekonomi Krizde dünyada 12'nci ADSL operatörü oldu

Krizde dünyada 12'nci ADSL operatörü oldu

Paylaş
Krizde dünyada 12'nci ADSL operatörü oldu

TTNet'in 6 milyon aboneye ulaştığını belirten Tahsin Yılmaz, “Abonede dünyanın 12'nci ADSL operatörü olduk” dedi

BÜYÜMEYE DEVAM ETTİ

Haberin Devamı

Krize rağmen geçen yıl internet sektörü büyümeye devam etti. Türk Telekom’un internet servis şirketi TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türkiye’de ADSL (telefon hattı üzerinden veri transferine imkan sağlayan sistem) abonesi sayısının 7 milyonu geçtiğini söyledi.

TTNet’in de 6 milyon aboneye ulaştığını belirten Yılmaz, “Bu sayı artıyor. İstanbul’da her 2 evden birinde internet var. Abone sayısı bakımından dünyada 12’nci olduk” dedi.

HIZ ARTIYOR SABİT FİYAT

Türkiye’de internet kullanıcı profilinin 16 ile 35 yaş olduğunu söyleyen Tahsin Yılmaz, “Artık TV yerine internetten film izliyorlar. Kullanıcılarımızın çoğu kotalı aboneliği tercih ediyor. Biz de fiyat politikamızı yeniledik. Sürekli hızı artırıyoruz ancak abonelerin fiyatı sabit kalıyor. Sektördeki rakamlar ve Türkiye nüfusunun gelişimi bu sektörün önünün açık olduğuna işaret ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İLETİŞİM İÇİN 300 LİRA

Türkiye’nin iletişim harcamalarında dünyanın gelişmiş ülkelerine göre çok geride olduğunu söyleyen Tahsin Yılmaz şöyle konuştu: “4 kişilik bir ailenin aylık iletişim harcaması 300 TL’ye yaklaşıyor. Bunun içinde televizyon, 3 cep telefonu, ev telefonu ve internet var. Bu, gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kalıyor. Ancak bu alanda da yenilikçi ürünler ve çalışmalar sektörü geliştiriyor.”

TİVİBU 117 BİN KİŞİ OLDU

WEB TV hizmeti Tivibu’da bir ayda 117 bin aboneye ulaştıklarını söyleyen Tahsin Yılmaz, “TV ve filmleri internet üzerinden ayda 1 liraya izletiyoruz. Bu servisle sinema ve televizyon zaman ve mekandan bağımsız hale geldi. Tivibu için TV kanallarıyla anlaştık. Filmler konusunda yeni anlaşmalar yapıyoruz. Tivibu’yu yıl sonunda, yurtdışına da açabiliriz. Bunun için büyük istek var” dedi.