Ekonomi Krizden kaçan ülkeye dönüyor

Krizden kaçan ülkeye dönüyor

Paylaş
Krizden kaçan ülkeye dönüyor

Dünya devi insan kaynakları şirketi Randstad'ın Türkiye Genel Müdürü Altuğ Yaka'ya göre, kriz 'tersine göç'ü tetikledi

Nuriye DOĞU

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük ikinci insan kaynakları danışmanlık şirketi Randstad’a göre, Amerika’da patlak veren ve Avrupa’yı vuran küresel kriz, yurtdışında çalışan Türk profesyonelleri yeniden ülkelerine yöneltmeye başladı.

Randstad Türkiye Genel Müdürü Altuğ Yaka, yetişmiş insanlarını gelişmiş ülkelere kaptıran Türkiye’de, krizin, her zaman konusu geçen ‘tersine göç’ü tetiklediğini vurguladı.

Eleman işi büyütecek

Altuğ Yaka, kriz sonrası tüm dünyada şirketlerin verimlilik konusunda hassasiyetlerinin arttığına da dikkat çekti. İnsan kaynağının doğru kullanımının artık eskisinden çok daha önemli bir rol oynadığını belirten Yaka, “Krizle beraber yetenek, vizyon ve katma değer daha çok önem kazandı. Firmalar mevcut sistemi yürütecek personelden ziyade geliştirecek ve büyütecek yeteneklere yöneliyor” dedi.

Haberin Devamı

Enerjiye ilgi arttı

Altuğ Yaka, kriz sonrası gençlerin meslek seçimlerinde bilişim ve teknolojinin önemini koruduğunu, bunların yanı sıra enerjinin popülerleştiğini vurguladı.

Yaka, “Enerji sektöründeki iç ve dış kaynaklı yatırımlar, gençleri bu alana çekiyor. Perakende sektörü de yoğun talep görüyor” diye konuştu. Altuğ Yaka, gençlerin çalışırken önceliklerinin ‘yüksek maaş, kariyer ve iş garantisi’ olduğunu söyledi.