Türkiye (Son Dakika) Krize girip saldırıyor!

Krize girip saldırıyor!

Paylaş
Krize girip saldırıyor!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde oturan Gültane Özdemir adlı bir anne, uyuşturucu batağına düşen 26 yaşındaki oğlu Gökhan Memiş'in kurtarılmasını haykırıyor

Oğlunun 10 yıldır madde bağımlısı olarak yaşamaya çalıştığını anlatan anne Özdemir, "Oğlum uyuşturucu bulamadığı zaman yapmayacağı şey yok. İnsan, oğlundan korkar mı? Oğlumdan artık korkar oldum, pisikolojim bozuldu" diye feryat edip, içine düştüğü bu bataklıktan çıkaracak herkesten yardım eli beklediğini söyledi.

KRİZE GİRİP SALDIRIYOR

Altındağ'ın Başpınar Mahallesi'ndeoğlu Gökhan Memiş ile yaşam mücadelesi veren anne Gültane Özdemir, "10 yıl önce eşimden boşandım. Babamın kalan 2 odalı bir gecekondusunda oğlum Gökhan Memiş ile birlikte yaşamaktayım. Babamdan 250 TL yetim maaşı alıyorum. Temizlik işleri yapıp, belediyeden kömür ve yiyecek yardımı alarak güç şartlarda yaşam mücadelesi vermeye çalışıyoruz. Ama son iki yıldır madde bağımlısı oğluma para yetiştiremiyorum. Altındağ ilçesinde uyuşturucu satıcılarının tuzağına düşen oğlum, uyuşturucu bulamadığı zaman krize girip, sağa sola saldırıyor. Evde kırmadık ve satmadık eşya bırakmıyor. Gece yarısı para bulmam için komşulara gönderiyor. Ne bulursa götürüp, satarak uyuşturucu temin etmeye çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım olarak 50 torba kömür bırakmıştı. Götürüp satmış ve uyuşturucu almış. Madde bağımlısı oğlum Gökhan'nın bu durumundan kurtulması için öncelikle sağlık kurumlarından yardım eli uzatılmasını bekliyorum" dedi.

HER ŞEY AİLENİN DAĞILMASI SONUCU BAŞLADI

Oğlunun düştüğü bataklıktan kurtarılması için yardım isteyen çaresiz anne Gültane Özdemir, "Her şey eşimden ayrıldıktan sonra başladı. İki oğlumdan büyüğü Gökhan benimle birlikte yaşıyor. Küçüğü ise evlenerek bizden ayrıldı. Sonra eşinden boşandı. Şimdi ise hurda toplayıp, hayatını kazanmaya çalışıyor. Baba sevgisini kaybeden çocuklarım içlerine kapandılar. Madde bağımlısı büyük oğlum Gökhan 18 yaşından beri uyuşturucu kullanıcısı. 4 ay önce Ostim'deki hastanede uyuşturucu tedavisi görmeye başladı. Fakat orada da uyuşturucu kullandığı öğrenilince tedavisi yarım bırakıldı. Şimdi kendisi de bu illeten kurtulmak istiyor. Yattığı odaya 'Niçin' diye yazılar yazıyor. Son iki yıldır oğlumla başedemiyorum" dedi.

Oğlunun kurtarılması için gerekli yerlere müracatları olduğunu, ancak bir sonuç alamadığını belirten anne Özdemir, "Ben gündelikçi olarak temizlik işlerine gidiyorum. Aldığım para belli. Ama oğlumun uyuşturucu alması için para yetiştiremiyorum. Alamadığım zaman eşyalara, kendisine ve bana zarar veriyor. Gece yarısı para bulmam için beni konu komşuya gönderiyor. İnsan oğlundan korkar mı? Ama ben korkar oldum. Oğlumun sağlığına kavuşması için tüm yetkilerden yardım eli bekliyorum, çaresizliğime yardımcı olun" diye feryat etti. Anne Özdemir, kurtarılmasını istediği oğlu Gökhan'ın DHA muhabirinin röportaj için geleceğini duyduğunda evden kaçtığını da belirtti.

Hüseyin ÖZBALI / ANKARA (DHA)

Haberin Devamı