Siyaset Krizi çözmek için yoğun trafik
Paylaş
Krizi çözmek için yoğun trafik

Erdoğan ile Başbuğ'un görüşmesinde, yeni komutan önerisinin masaya yatırıldığı iddia edildi

Gönül de karargahta

Haberin Devamı

Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) yaşanan ‘Kara Kuvvetleri Komutanı’ krizi dün de devletin zirvesinde yoğun bir trafik yaşanmasına neden oldu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, diğer kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı dün Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda durum değerlendirmesi yaptı.

Toplantıya Ankara’da bulunan bazı orgeneraller de katıldı. Başbakanlık Binası’nda Başbakan Erdoğan ile yaklaşık 1.5 saat görüşen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül daha sonra Genelkurmay Karargahı’na geçti.

Görüşme talebi Başbuğ’dan

Başbakan Erdoğan, hızlı trenle Eskişehir’e giderken gazetecilerle yaptığı sohbette, Genelkurmay Başkanı ile Ankara’ya döndüğünde görüşeceğini açıkladı. Erdoğan, görüşme talebinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’dan geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Ankara’ya gelişinin ardından saat 21.15’te Başbakanlık Resmi Konutu’na geçti. Erdoğan, konuta kendisinden 10 dakika önce gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile bir araya geldi.

Uzlaşma işareti mi?

Başbakan Erdoğan ve Gönül, saat 22.30’da yapılacağı duyurulan Erdoğan-Başbuğ görüşmesi öncesi son kez durum değerlendirmesi yaptı. Gazetemiz baskıya girdiği sırada Başbuğ ile Erdoğan’ın kritik görüşmesi başlamamıştı. Kulislerde, randevu talebinin Başbuğ’dan gelmesinin, Kara Kuvvetleri Komutanı krizinin çözüleceğinin işareti olduğu belirtildi. Başbuğ’un görüşmeye giderken çantasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için yeni bir isim önerisinin bulunduğu belirtildi.