Opr. Dr. Hande Akbaş Kronikleşmeden tedavi olun
HABERİ PAYLAŞ

Kronikleşmeden tedavi olun

Haberin Devamı

İlişki sırasında ağrı olması ya da akıntının gelmesi vajinal enfeksiyonun belirtisi. Bu yüzden mutlaka doktora başvurun, kültür yapılıp mikrop tespit edilsin. Buna göre de kullanacağınız ilaca karar verilsin. İhmal ederseniz hastalığınız kronikleşir...

Kanama ve akıntı oluyor

27 yaşında kızım. 28 gün arayla adet görüyorum. Son iki adet arasında bir damla kanama oldu. Bundan sonra idrara çıktıktan sonra yine kan gördüm. Bu kanamalarla akıntı da oluyor. Sizce bu durum neden kaynaklanabilir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sizdeki bu durum iki nedenden kaynaklanıyor olabilir. Birinci ihtimal vajinal iltihabınız vardır ve ilerlemiştir. Ya da idrar yollarınızda aşırı iltihaba bağlı olarak artık kanama başlamıştır. Hangisinden kaynaklandığını anlayabilmenizin tek yolu hemen bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak muayene olmanız, vajinal smear aldırmanızdır. Varsa iltihabınız için ilaç kullanmanız ve idrar tahlili ve kültürü yaptırmanızdır. Tüm bunlar normal gelirse o zaman hormonlarınıza bakmak gerekir.

İlişkide ağrı çekiyorum

22 yaşındayım. 1 yıldır kimseyle birlikte olmadım. Şimdi her ilişkiye girişimiz çok ağrılı oluyor. Sizce bu hastalık habercisi mi? Son birkaç aydır akıntım oluyor. Yeşilimsi bir renkte. Bazen daha koyu renkte. Ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kokulu ve yeşil-sarı akıntı, ilişki sırasında ağrı sıklıkla vajinal enfeksiyonların belirtisidir. Bunun için sizden kültür almalı ve üreyecek mikrobun cinsine ve hangi antibiyotiğe duyarlı olmasına göre tedavi olmalısınız. Bu durumu ihmal ederseniz hastalığınız kronikleşir ve tedavinizin çok daha uzun süreli uygulanması gerekir.

Polikistik over miyim?

Adetimin 3’üncü günü yaptırdığım test sonuçlarımı yazıyorum. Bana polikistik over olabileceğim söylendi. Ama bu hastalıkla ilgili belirtim yok. Ultrason sonucum da normal. Bu tahlile göre polikistik over olabilir miyim? Tahlillerimde bir anormallik var mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, göndermiş olduğunuz hormon değerleri tamamen normal sınırlardadır. Herhangi bir sorununuz yoksa polikistik over sendromu korkusuyla niçin bu testleri yaptırdığınızı anlayamadım. Eğer adet düzensizliğiniz varsa hormonal kaynaklı gibi durmuyor rahat edebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder