Yaşam Kuaförlerde kişiye özel salon tasarımı dönemi

Kuaförlerde kişiye özel salon tasarımı dönemi

Paylaş
Kuaförlerde kişiye özel salon tasarımı dönemi

Mimar Nihat Yıldız, “Hizmet sektöründe artık müşteri deneyimi devrini yaşıyoruz. Markalaşmak isteyen güzellik merkezleri işe kurumsal çizgilere sahip mekân tasarımından başlıyor. İyi hissetmenin yolu, doğru tasarlanan mekanlardan geçiyor” dedi.

Küresel hizmet sektörü, müşteri deneyimini olumlu anlamda artırmak adına ‘Fabrika’ anlayışını geride bıraktı. Bireyselleşme olgusu gerek endüstriyel tasarımda gerekse mekân tasarımında artık ön planda. Tasarım restoran-kafeler, tekstil ürünleri, ofisler ve evlerin ardından, tasarım güzellik merkezleri dönemi başladı. Kuaförleri birer yaşam merkezi haline getiren ve bu konudaki deneyimlerini hem Avrupa’nın hem de Türkiye’nin önde gelen güzellik merkezlerinde uygulayan Nihat Yıldız Design, saç tasarımının ve kişisel bakımın iyi tasarlanmış modern mekanlarda yapılmasında başrolü oynuyor. Tasarımcı Nihat Yıldız’a göre kuaför ve güzellik merkezleri artık birer tasarım kafe ruhuna sahip.

Haberin Devamı

KAFE KONSEPTİNDE BEKLEME ALANLARI, KİŞİYE ÖZEL KOLTUKLAR

Nihat Yıldız, kuaför salonlarındaki mimari dönüşümü ve konsept değişikliklerini şöyle özetliyor: “Kuaför ve güzellik salonlarının artık birer terapi merkezine dönüştüğünü söylemek yanlış olmaz. Hizmet sektöründe müşteri deneyimi ön plana çıkıyor. Bize göre iyi hissetmenin yolu iyi mekanlardan geçiyor. Sadece aynalardan ve koltuklardan oluşan

salon dönemi sona erdi. Kafe konseptinde tasarlanan bekleme alanları, ferah bir iç mekân ve duyulara hitap eden renkler yeni nesil salonların olmazsa olmazları. Saç tasarımı bundan böyle tasarım mekanlarda hayat bulacak.”