Gündem Kubilay'ı anlatırken kalpten öldü

Kubilay'ı anlatırken kalpten öldü

Paylaş
Kubilay'ı anlatırken kalpten öldü

Kubilay'ın şehit edilişinin 79'uncu yılında kürsüde konuşma yapan akrabası kalp krizi geçirdi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şubesi'nde, Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilişinin 79'uncu yılı sebebiyle düzenlenen anma etkinliği kapsamında, konuşmacı olarak katılan akrabası Yakut Ürel kürsüde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilişinin 79'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, bugün ADD Aydın Şubesi'nde bir tören düzenlendi. Şehit Kubilay'ın akrabası olan ve onu anlatmak için törene konuşmacı olarak katılan 70 yaşındaki yakını Yakut Ürel, konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı. Kubilay'ı katılımcılara anlatmaya başlayan Ürel, birkaç dakika geçtikten sonra aniden yere yığıldı. Kalp krizi geçiren konuşmacı Ürel'e ilk müdahaleyi katılımcılar arasında bulunan doktor arkadaşları yaptı. Ürel yapılan ilk müdahalenin ardından ADD Aydın Şubesine çağırılan ambulansla, Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 70 yaşındaki Şehit Kubilay'ın akrabası Yakut Ürel, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Saat 19.30 sıralarında hayata gözlerini yuman Ürel, bütün ADD üyelerini gözyaşlarına boğdu. ADD Aydın Şubesi Başkanı Çetin Ardıç'ta, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını, çok kıymetli bir insanı kaybettiklerini ifade etti.

Hüsnü ALTINDİŞ/AYDIN, (DHA)