Gündem Küçük annenin kocasına 'istismar' davası

Küçük annenin kocasına 'istismar' davası

Paylaş
Küçük annenin kocasına 'istismar' davası

13 yaşındaki imam nikahlı eşinden çocuk yapan babaya 'çocuk istismarı' davası açıldı

Adapazarı'nda 1 yıl önce, kendisinden 13 yaş büyük R.Ö. ile imam nikahıyla düğün yapılarak evlendirilen 13 yaşındaki E.P., 14 yaşında anne olunca, bebeğin babası R.Ö. hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.

Yeşilyurt Köyü'nde oturan 26 yaşındaki R.Ö., nufüs kayıtlarında 1995 doğumlu olan E.P. ile 2008 yılının Ağustos ayında ailesinin izni ile düğün yaparak imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladı. Birliktelik sonucu hamile kalan E.P., 2 ay önce Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde doğum yaptı. Hastane yönetimi, E.P.'nin yaşının 15'ten küçük olması nedeniyle polise başvurdu. Polisin yaptığı araştırma sonucu R.Ö. hakkında dava açıldı.

DURUŞMAYA BEBEĞİYLE GELDİ
Duruşmaya kucağında 2 aylık bebeğiyle katılan ve 2008 yılının Ağustos ayında imam nikahlıyla evlendiklerini söyleyen E.P. "Bu evliliği kendi rızam ile yaptım. Ailemin de evliliğimde rızası vardır. Ben herhangi bir zorlama ile evlenmedim. Sonra bebeğim oldu. Nüfusta 1995 yılında doğmuş olarak gözüksem de babam nüfus kayıdımı 3 sene geç yaptırmış. Benim gerçek yaşım 17" dedi.15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan R.Ö. ise, eşi ile 2008 yılının Eylül ayında düğün yaparak evlendiğini söyledi.

DHA