Cumartesi Postası Küçük dev ressam

Küçük dev ressam

Paylaş
Küçük dev ressam

Minicikken bile eline geçen her kağıda resim yapan 8 yaşındaki İnci Korkmaz ilk sergisini 6 yaşındayken açmış. Şimdi Trump Towers'ta 'İnci'nin Resim Diyarı' adlı üçüncü sergisi var. 30 tablo sergileyen küçük İnci dünyaca ünlü bir ressam olmak istiyor

HABER: Nar Güneş KILIÇ

Küçük bir ressam İnci Korkmaz. Ama henüz 8.5 yaşında olması sizi yanıltmasın, şimdiye kadar tam üç sergi açtı. Hala da canla başla, büyüklere parmak ısırtan hayal dünyasını tuvale dökmeye devam ediyor. Annesi Ayça Korkmaz 35 yaşında şehir ve bölge planlamacısı, babası ise elektronik mühendisi. Evin tek kızı İnci. İnci 2 yaşındayken, eline ilk boya kalemleri verildiğinde önüne gelen her yere resim yapmaya başlamış.

Aile, beraber bir yere gidilecekse çantasına önce resim defteri ve kalemini koyar olmuş. Boş kutular, peçeteler, tüm kağıtların boş kalan bölümleri... Her yere, durmadan resim yapıyormuş İnci. Beş yaşına geldiğinde resme karşı ilgisi azalmak bir yana büyüyünce, annesi onu kursa göndermiş. Diğer çocukların aksine, İnci tüm gün resim atölyesinde kalabiliyor, hatta erken çıkarsa morali bozuluyormuş.

Altı yaşında ilk sergi

Yaptığı resimlerin yaşından büyük olduğunu fark eden atölyedeki eğitmeni artık sergi açmak için çalışması gerektiğini fısıldamış ailenin kulağına. İnci oyun oynar, en sevdiği yemeği yer gibi yüksek konsantrasyonla resim yapmaya devam edince aile ikna olmuş. Örnek resimlerle gittikleri ilk yer, Kozyatağı Kültür Merkezi, kapılarını açmış İnci’ye. Altı yaşında ilk kişisel sergisini açan İnci Korkmaz’a ilgi öyle büyükmüş ki, eserlerin tamamı satılmış. İnci neredeyse dünyayla iletişimini keserek resme devam etmiş. Ertesi yıl bir AVM’de açmış ikinci sergisini. Sergilerini ve resimlerini takip eden, İnci’deki gelişimi değerlendiren küçük bir hayran kitlesi oluşmuş. İnci, her gün ressam Deniz Soylu ile çalışıyor artık. Bir yandan da ilkokuldaki eğitimini sürdürüyor. Oturdukları evin büyük bölümü İnci’nin resim eşyalarıyla dolu. Bu küçük sanatçı, resme özel yeteneğinin olduğunun farkında ama kesinlikle şımarmaması gerektiğini, iyi bir ressam olmak için önünde çok uzun bir yol bulunduğunu, henüz yolun başında olduğunu iyi biliyor.

3. sergisi Trump Towers’da

İnci Korkmaz’ın Trump Towers’ da açılan 3. sergisi 12 Mayıs’a kadar sürecek. ‘İnci’nin Resim Diyarı’ adı serginin özel bir teması yok. Teknikler ve konular karışık. Akrilik, toz ve yağlı pastel, karakalem ve rölyef çalışmaları mevcut. Hem tuvale hem kağıda yapılmış çalışmalar var.

( 11.05.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )



Haberin Devamı