Gündem Küçük kız tanker altında kaldı

Küçük kız tanker altında kaldı

Paylaş
Küçük kız tanker altında kaldı

Manisa'da, halasıyla yolun karşısına geçen 5 yaşındaki kız çocuğu, orta refüjdeki annesinin yanına dönmek isteyince tankerin altında kalarak öldü

Alınan bilgiye göre, Nurcan Aksoy (27), Salihli’den 2 çocuğu ile birlikte Manisa’daki görümcesini ziyarete geldi. Aksoy, görümcesi Nuriye Kavakalan ve iki çocuğuyla birlikte Mimar Sinan Bulvarı’ndan yolun karşısına geçmek istedi. Kavakalan, 2 yeğeniyle yolun karşısına geçerken Nurcan Aksoy, orta refüjde kaldı.

Haberin Devamı

Halasıyla birlikte yolun karşısına ulaşan Merve Aksoy (5), orta refüjdeki annesinin yanına dönmek için birden yola fırladı. Küçük kız, İ.Y’nin kullandığı 43 FC 474 plakalı tankerin altında kalarak yaşamını yitirdi. Kızını kurtarmak için yola atlayan anne Nurcan Aksoy’a da Y.K’nın kullandığı 41 KA 569 plakalı otomobil çarptı. Ağır yaralanan anne Aksoy, 112 Acil servis ambulansıyla Manisa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Küçük kızın cesedi Manisa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şoka giren Kavakalan, "Çocuğa kamyonun çaptığını gördüm. Ben sadece onu gördüm. Bu sırada yengeme de başka araç çarpmış. Biz Merve ile birlikte tam yolun karşısına geçmiştik ki çocuk annesine geri gitmek istedi. Bu sırada kamyonun altında kaldı" dedi.

Haberin Devamı

Olay yerinde yaşamını yitiren minik Merve’nin ağabeyi Mehmet Ali Aksoy (6), "Babam bizi geri götürecekti" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Kazaya karışan tankerin şoförü İ.Y, olay yerinde, çocuğun bir anda aracın önüne fırladığını öne sürerek, "Yapacak bir şeyim kalmadı. Frene bastım ama bir anda karşıma çıktı. Ondan sonra kadına da bir başka araç çarptı" ifadesini kullandı.

Tanker şoförü İ.Y. ve otomobil sürücüsü Y.K. gözaltına alındı.