Türkiye (Son Dakika) Küçük kızın zor anları

Küçük kızın zor anları

Paylaş
Küçük kızın zor anları

Adana'da mendil satan Suriyeli kız çocuğu, kanalizasyona düşen kağıdı para sanıp almak isterken kolunu ızgaraya sıkıştırdı. Can-Kur ekiplerince kurtarılan küçük kız, ailesine teslim edildi

Olay Yüreğir ilçesine bağlı Özgür Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye’de yaklaşık 4.5 yıldır süren iç savaştan kaçan Kudru ailesi Adana’ya geldi. Burada Özgür Mahallesi’ne yerleşen aile geçinmek için bütün çocuklarını çalıştırmaya başladı. Bu çocuklardan biri de 9 yaşındaki Hatice Kudru.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer30284","30284","201504","30284-297882.jpg","1", "0","Başı demir parmaklıklarda sıkışan 3 yaşındaki kız, kurtarıldı");

9 yaşındaki kız çocuğu her zamanki gibi sabahleyin erkenden D-400 karayoluna çıkıp mendil satarak para kazanmak istedi. Bu arada yol kenarındaki kanalizasyon içinde bir kağıt görerek onu para sandı. Bunun üzerine kanalizasyona yaklaşan kız çocuğu para sandığı şeyi almak için beton ızgaranın aralığından elini içeri soktu. Ancak kağıdı almak isteyen kızın kolu kanalizasyon ızgarasında sıkıştı. Kolunu çekmesine rağmen çıkartamayan Hatice Kudra ağlamaya başlayınca, çevredeki esnaf yardımına koştu.

Onlar da kız çocuğunun kolunu çıkartamayınca polise ve Can-Kur ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen Can-Kur ekipleri kısa sürede kızın kolunu sıkıştığı yerden çıkardı. Kızın kolunun dirsek bölümünde kızarıklıklar oluştu. Sağlık ekipleri de kız çocuğuna müdahale edip kolunda kırık ya da çıkık olmadığını belirleyerek ailesine teslim etti.

Kız çocuğu yaşadığı olayın etkisiyle babası ve yakınları tarafından evine götürüldü.

İHA