Yaşam Küçük oteller için rezervasyon başladı

Küçük oteller için rezervasyon başladı

Paylaş
Küçük oteller için rezervasyon başladı

Küçük otellere olan talep her geçen yıl artıyor. Küçük otellerde, yaz sezonunda özellikle hafta sonları yer bulmada sıkıntı yaşanıyor. Bu yıl sezonda yer bulabilmek için rezervasyonlar başladı

Masmavi denizler, dantel gibi işlenmiş kıyılar, görkemli dağlar, otantik sokaklar, yemyeşil bahçeler, yüzlerce yılın izlerini taşıyan tarihi yapılar, masalsı taş evler, doğanın kucağındaki bungalovlar, konforlu odalar ve her biri evinizde hissettiren sıradışı ve özgün "küçük ve butik otellere" olan talep her geçen yıl artıyor. Geçen yıllardaki yaz aylarında özellikle hafta sonları yer bulmada sıkıntı yaşandığından bu yıl sezonda yer bulabilmek için rezervasyonlar yapılmaya başlandı.

Bu yıl doluluk oranlarında yüzde 15-20 artışın yaşanacağını belirten kucukoteller.com'un kurucusu İzim Bozada şunları söyledi: "Sezonda yer bulma sıkıntısı yaşandığından bu yıl rezervasyonlar şubat ayı itibarıyla yapılmaya başlandı. Yerli turistlerin küçük otellere talebi; Ağva, Büyükada, Sapanca, Bolu Abant bölgesi, Kaş, Alaçatı, Kapadokya, Datça, Bodrum, Çıralı, Ölüdeniz, Marmaris’in koyları, Şirince, Assos, Cunda Ayvalık ve Bozcaada ağırlıklı oluyor. Yurt dışından gelenlerin talepleri ise İstanbul ve tarihi yarımada, Fethiye Ölüdeniz, Antalya bölgesi, Kapadokya, İzmir Çeşme ve Selçuk taraflarına yoğunlaşıyor."

GEZGİN TURİSTLER KÜÇÜK OTELLERİ TERCİH EDİYOR

Tarihe, kültüre, gastronomiye, doğaya önem veren gezgin turistlerin küçük otelleri tercih ettiğini anlatan İzim Bozada "Doğanın içinde, gözlerden ve gürültüden uzak yerleri tercih eden çok fazla gezgin bulunuyor. Yerli ve yabancı gezgin turistler genelde oda-kahvaltı konaklamayı istiyorlar. Günün bütününde de yeni yerler keşfetme arzusuyla ve yeni tatlar peşinde koşarak tatillerini gezerek yaşıyorlar. Bir ahbap veya arkadaş evine gidilerek konuk olunmuş hissi veren yerlerde konaklıyorlar. Sohbeti, yemesi, içmesi ev havasında geçen, kalbinde ve ruhunda yer bırakacak farklı mekanları arıyorlar. Tasarımı ve tarzı olan, kendine has ve özgün olan küçük oteller, bu kitlenin otel aramalarında ön plana çıkıyor” diye konuştu.

KONUKLARLA BİREBİR İLETİŞİM KURULUYOR

Küçük otellerin, bölgelerinde yapılan aktiviteler hakkında konuklarına düzenli bilgiler aktardığını ifade eden İzim Bozada konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Küçük oteller genellikle aileler tarafından işletiliyor. Bu özellikleri sayesinde konuklar ile birebir ilgilenmeleri, iletişim kurmaları ve onlara yalnızca tatil değil, aynı zamanda deneyim yaşatmaları mümkün olabiliyor. Otelde misafir profilinin beklentilerini karşılamak üzere zaman zaman work shoplar, yoga ve pilates programları düzenliyorlar, yöresel yemekler sunuyorlar. Ayrıca bisiklet kiralama gibi hizmetlerle birlikte bölgedeki aktivitelerle konuklarını bütünleştiren çeşitli hizmetler organize ediyorlar."

2017 ve 2018’de yıldızı parlayan bölgeler nereler oldu?

2017’nin yıldızı parlayan bölgeleri: Bozcaada, Assos, Çıralı, Kaş, Kalkan ve Kapadokya.

2018’in yıldızı parlayacak bölgeleri: Urla, Marmaris Selimiye, Kapadokya, Eskişehir, Ayder Yaylası ve Ölüdeniz’in Faralya bölgesi.

Haberin Devamı