Gündem Küçük yaşta büyük başarı

Küçük yaşta büyük başarı

Paylaş
Küçük yaşta büyük başarı

Slovenya'da 2012 Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası yapılırken 8 yaş Türkiye Şampiyonu Ahmet Utku Üzümcü kategorisinde ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonlarında dereceye giren 17 sporcu bu şampiyonaya federasyon olanakları ile 14 sporcu ise kendi imkanları ile katıldı. Dünya Yaş Grupları Şampiyonası altyapıda yer alan genç satranççılar için dünya çapında organize edilen en önemli ve en büyük şampiyona olma özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, kafile yöneticileri, veliler ve sporcularımız Utku için sürpriz bir partide buluştu. Başarısını pasta keserek kutlayan Ahmet’e anlamlı bir rozet takan Başkan Tulay, "Görevime başladığım ilk ayda, en büyük hediyemi Utku verdi. Eminim daha nicelerine hep birlikte imza atacağız" dedi.

Şampiyonanın kapanış töreni, dün saat 19.00’da Dvorana Tabor’da yapıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ve 54 kişilik kafile 8 yaş genel kategorisinde ikincilik kazanan sporcu Ahmet Utku Üzümcü’nün coşkusunu paylaştı.

Kafile yöneticileri, veliler ve sporcular Utku için sürpriz bir partide buluştu. Başarısını pasta keserek kutlayan Ahmet’e anlamlı bir rozet takan Başkan Tulay, "Görevime başladığım ilk ayda, en büyük hediyemi Utku verdi. Eminim daha nicelerine hep birlikte imza atacağız" dedi.

Haberin Devamı

DHA