Siyaset Küçüklerde neşe büyüklerde öfke
Paylaş
Küçüklerde neşe büyüklerde öfke

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı meydanlarda coşkuyla kutlanırken, TBMM'deki törenlera anayasa görüşmelerindeki gerginliğin gölgesi düştü

İLK TÖREN ATATÜRK ANITI'NDA

Haberin Devamı

Anayasa değişikliği teklifi nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Deniz Baykal arasında yaşanan soğukluk, TBMM’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine de yansıdı.

TBMM’deki ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Daha sonra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin kutlamaları kabul etti.

YARGIDAN DA FİRE VAR

Törene Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP lideri Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Erdoğan, Baykal ile soğuk bir tokalaşmanın ardından hiç konuşmadı. Erdoğan, sadece Başbuğ ile uzun süre sohbet etti. Erdoğan’ın, doğrudan yerine geçerek Bahçeli ile tokalaşmaması da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in hazır bulunduğu törene Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden katılmadı.

BDP'LİLER GEÇ KALDI

BDP’liler de törene son dakikada geldi. BDP’li Nuri Yaman, geç kalmalarının gerekçesini, “Gözaltına alınan ve tutuklanan çocuklarla genel merkezde program vardı. Önce onların bayramını kutlamayı daha anlamlı bulduk” sözleriyle açıkladı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yurtdışında olduğu için törene katılmadığı öğrenildi. Anayasa paketi görüşmelerinde kavgaya varan tartışmalar yaşayan milletvekilleri Birinci Meclis Binası’ndaki törende farklı bir görüntü sergiledi.

BDP’li, MHP’li ve AK Parti’li vekillerin sohbet edip zeybek izlediği törenlere parti liderlerinden yalnızca Bahçeli katıldı. Anıtkabir’de düzenlenen törende Şahin, Erdoğan, Baykal, Bahçeli, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, bakanlar ve milletvekilleri yer aldı.