Dünya Kudüs'te korkunç patlama

Kudüs'te korkunç patlama

Paylaş
Kudüs'te korkunç patlama

Kudüs'te Yahudi yerleşim bölgesinde bir otobüsün yanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Olayda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi

Kudüs'teki ana otobüs garı civarında, bir otobüsün yakınlarında meydana gelen patlamada 20 kişinin yaralandığı, bunlardan 3'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi. Reuters, İsrail polisine dayandırdığı ilk haberinde olayda 10'larca ölü ya da yaralı olabileceğini öne sürmüştü.

>>> GAZZE'DEKİ SALDIRININ İNTİKAMI MI?

İsrail’in Kanal 10 televizyonu, Kudüs’ün merkezindeki patlamanın, otobüsün içinde değil, dışında meydana geldiğini duyurdu. Verilen bilgiye göre, 20 dolayında yaralının bulunduğu patlamada ölen olmadı.

Patlamanın olduğu bölgeye çok sayıda polis ve ambulans giderken, şehrin girişi de kapatıldı. Olayın nasıl bir patlayıcıdan kaynaklandığına ilişkin araştırma sürüyor.

İNTİHAR SALDIRISI OLABİLİR

Washington'daki İsrail büyükelçiliğinin sözcüsü, Twitter hesabı üzerinden yaptığı ilk açıklamada, patlamanın intihar saldırısı olduğunu söyledi. Ancak sözcü birkaç dakika sonra bu sözlerini değiştirerek, patlamanın bir otobüste meydana gelmediğini ve "intihar saldırısı gibi görünmediğini" belirtti.

BÖLGEDE TANSİYON YÜKSEK

Patlamanın bir intihar saldırısı olması halinde bu, üç yıl sonra İsrail'de düzenlenen ilk intihar saldırısı olacak.

İsrail'de en son intihar saldırısı 4 Şubat 2008'de düzenlenmiş ve olayda bir kişi hayatını kaybetmişti.

Tüm dünyanın gözünün Libya'ya döndüğü son günlerde, İsrail ile Gazze Şeridi'ni kontrol eden Hamas arasında tansiyon oldukça yükselmişti. Hamas, İsrail'e yönelik füze saldırıları düzenlerken, İsrail de Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonlar yürütüyordu.

Haberin Devamı