Gündem Kuduz çocuğun korku dolu anları

Kuduz çocuğun korku dolu anları

Paylaş
Kuduz çocuğun korku dolu anları

Şanlıurfa'nın Kolluca Köyü'nde kuduz köpeğin ısırdığı 8 yaşındaki Hüseyin Erçal yaşamını kaybederken, korku dolu bakışları cep telefonundaki görüntülere yansıdı

Şanlıurfa’nın Kolluca Köyü’nde 40 gün önce başıboş bir köpek tarafından el başparmağından ısırılan 8 yaşındaki Hüseyin Erçal dün öldü. Çocuğun ölümü üzerine köye giden Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, Erçal ailesinin tüm fertlerine kuduz aşısı yaptı, köylüleri de genel sağlık taramasından geçirdi. Minik Hüseyin'i ısıran ve ölmüş olduğu sanılan kuduz köpeği bulmak için köylüler seferber olurken, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de köye gitti. Yapılan inceleme sonunda köyde karantina uygulanıp uygulanmamasına karar verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa merkeze bağlı Kolluca Köyü’nde 40 gün önce evlerinin önünde oyun oynayan Hüseyin Erçal, bir köpeğin saldırısına uğradı. Minik Hüseyin'i sağ başparmağından ısıran köpek, çevredekilerin müdahalesi sonucu kaçtı. Şenocak İlköğretim Okulu 1/B sınıfı öğrencisi Hüseyin, tarım işçisi babası Halil Erçal'ın çalışmak için Mersin’de olması nedeniyle hastaneye götürülmedi.

HASTANE ODASINDA ÖLDÜ

Dün akşam saatlerinde evde fenalaşan minik Hüseyin, ailesi tarafından köylerine 2 kilometre uzaktaki Şenocak Sağlık Ocağı'na götürüldü. Burada doktor tarafından muayene edilen Hüseyin, durumunun ağır olması nedeniyle Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan ve kuduz belirtileri gösteren Hüseyin Erçal, sakinleştirici iğne yapılarak boş bir odaya alındı. Ancak ilerleyen hastalığı nedeniyle birkaç saat sonra yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

KÖYDE AŞI VE İNCELEME

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ihbarı aldıktan sonra Kolluca Köyü’nde inceleme yaptı. Ölen çocuğun 12 kişilik ailesine kuduz aşısı yapıldı. Sağlık Müdürlüğüne bağlı gezici mobil ekipleri de çevre köylerde ve Şenocak İlköğretim Okulu'nda sağlık taraması yaptı. Bugün köye giden İl Tarım Müdürlüğü ekipleri de, köyde hayvanlara yönelik inceleme başlattı. Ölmüş olduğu sanılan köpeğin bulunması için köylüler seferber olurken, gerek görülmesi halinde köyde karantina uygulanacağı bildirildi.

KORKU DOLU BAKIŞLARI CEP TELEFONUNDA

Isırıldıktan 40 gün sonra hastaneye getirilen minik Hüseyin, odada beklerken ölmeden bir kaç saat önce yakınları tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde, Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde boş odada annesiyle birlikte bekleyen Hüseyin'in, oturduğu sandalye üzerinde, ses ışık ve ani reflekslere karşı tepki gösterip korktuğu görülüyor. Kendisinin görüntüleyen yakınlarını görüp ağzını kapatan Hüseyin, annesi Hayriye Erçal tarafından sakinleştirilmeye çalışılıyor.

‘KADIN BAŞIMA BİRŞEY YAPAMADIM’

Oğlunun ölümü üzerine gözyaşı döküp fotoğrafını elinden düşürmeyen 4 çocuk annesi 33 yaşındaki Hayriye Erçal, “Eşim çalışmaya Mersin’e gitmişti. O gün akşam saatlerinde oğlum ağlayarak bana ‘köpek elimi ısırdı’ dedi. Ben de kadın başıma bir şey yapamadım. Aradan 40 gün geçtikten sonra oğlum sudan, ışıktan korkmaya başladı. Daha sonra hastaneye getirdik. Ancak oğlum kuduz olarak öldü” dedi.


Ali LEYLAK-Mücahit YOLCU/ŞANLIURFA (DHA)

Haberin Devamı