Gündem Kuduz tilki, köyü karantinaya aldırdı

Kuduz tilki, köyü karantinaya aldırdı

Paylaş
Kuduz tilki, köyü karantinaya aldırdı

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'ne bağlı Çatak Köyü'nde emekli orman memuru Mustafa Atasoy'u ısıran tilkinin kuduz olduğu ortaya çıkınca köy 6 ay süreyle karantinaya alındı

Köye büyük ve küçük baş hayvanların giriş çıkışı yasaklandı, köydeki köpekler aşılandı. Çatak Muhtarı Bayram Değer, şu anda köyde herhangi bir sorun yaşanmadığın söyledi.

Haberin Devamı

Çatak Köyü'nde yaşayan emekli orman memuru Mustafa Atasoy'u iki ay önce Kocatarla Mevkii'ndeki kiraz bahçesinde sol bacağından tilki ısırdı. Can havliyle kendisini ısıran tilkinin boynunu sıkan Atasoy, hayvanı öldürdü.

Bigadiç Devlet Hastanesi'ne giderek, tedavisini yaptıran Atasoy, bir çuval içine koyduğu tilkinin leşini de kuduz olabileceği gerekçesiyle İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim etti.

Bursa Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstisisü'ne gönderilen tilkinin yapılan inceleme sonucu kuduz olduğu belirlendi. Bunun üzerine Çatak Köyü karantinaya alındı, köydeki köpekler aşılandı, hayvan giriş çıkışı yasaklandı. Köy Muhtarı Bayram Değer, “Köylüleri bilgilendirip, tüm hayvanları aşıladık. Her şey kontrol altında endişe edilecek bir durum yok” dedi.

Haberin Devamı

Hüseyin EMCAN/BİGADİÇ (Balıkesir), (DHA)