Gündem Kukla festivali başladı

Kukla festivali başladı

Paylaş
Kukla festivali başladı

Dünyaca ünlü kukla ustalarının katıldığı 1.Uluslararası Kukla Festivali İstanbul Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde muhteşem bir galayla başladı

Festivalin açılışında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kültürler etkinliklere her yaştan ilçe halkının katılım göstermesinin kendisini son derece memnun ettiğini söyledi. Kukla sanatının kültürel iletişimde ailecek izlenilebileceğini dile getiren Başkan Akgün; kukla sanatının küfür ve argodan uzak, hem eğitici hem de eğlendirici özelliğinin olduğunu vurguladı. Kukla sanatının Hacivat ve Karagöz orta oyunundan günümüze kadar geldiğini dile getiren Başkan Akgün; Kukla festivalini önümüzdeki senelerde daha görkemli hale getireceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Festival alanı Kültürpark’ta Hacivat ve Karagöz evini yaptıracağını dile getiren Başkan Akgün; Kukla sanatının Büyükçekmece de yaygınlaşmasını sağlayacağını söyledi. Atatürk Kültür Merkezi’nde 13 Mart’ a kadar sürecek olan 1.Büyükçekmece Kukla Festivali’ne 5 ülkeden 14 sanatçı toplam 11 oyun sergileyeceği belirtildi.

Kukla festivaline Bulgaristan, Rusya, Türkiye, ABD ve Fransa katılıyor.