Gündem Kulaklarıyla balon şişiriyor!

Kulaklarıyla balon şişiriyor!

Paylaş
Kulaklarıyla balon şişiriyor!

Kulaklarıyla balon şişiriyor!

Gaziantep’te doğuştan kulak deliklerinde sorun bulunan ve yılda birkaç kez kulak zarında basınca bağlı olarak açılma yaşanan 30 yaşındaki Mustafa Kunduru, ağzından nefes alıp, burnunu kapatarak hava çıkardığı kulağıyla balon şişirebiliyor.

Haberin Devamı

Bir kafeteryada garsonluk yapan Mustafa Kunduru, doğuştan kulak zarının delik olduğunu, ancak, hem duyma yetisini kaybetmediğini, hem de kulakla balon şişirme yeteneğini keşfettiğini söyledi. Kunduru, bunun kendisini etkilemediğini, 8 yaşındayken keşfettiği bu yeteneğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek istediğini söyledi.

Kulağına küçük bir boru parçası yerleştirip, bununla normal büyüklükte bir balonu 40 saniyede şişiren Kunduru, “İki kulak zarımdan birden hava geliyor. Bir insan nasıl ağzıyla balon üflüyorsa ben de kulağımla aynı şekilde hava verip balon şişirebiliyorum. Nefesimi tuttuğum zaman kulağımdan hava geliyor. Denize girdiğim zaman veya kapalı bir ortamda kaldığım zaman kulak zarım açılıyor ve bir süre böyle kalıyor. Tedavi için gittiğim doktor, hayatında böyle bir şey görmediğini söyledi. Çok şükür böyle bir yeteneğimi keşfettim, ama ileride sağlık durumumu nasıl etkiler bilmiyorum” dedi.

Haberin Devamı