Gündem Kule ile pilot arasında ilginç diyalog

Kule ile pilot arasında ilginç diyalog

Paylaş
Kule ile pilot arasında ilginç diyalog

Kule ile pilot arasında ilginç diyalog


?İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı hava trafiğini olumsuz yönde etkilerken, park yeri olmadığı için inemeyen uçakların pilotları ile kule arasında sık sık park diyalogu yaşandı. İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları hava trafiğini olumsuz yönde etkilerken, yüzlerce uçuşunda iptal olmasına neden oldu. Uçuşları iptal olan yolcular havalimanında, uçakları kar ve park yeri olmadığı için Atatürk Havalimanına inemeyen pilotlar ise havada mağdur oldu. Atatürk Havalimanına park yeri olmadığı için inemeyen uçakların pilotları havada tur atarken, sık sık kuleyle telsiz bağlantısı kurarak park yerin açılıp açılmayacağını sordu. Kule ile pilotlar arasında yaşanan diyaloglardan bazıları ise şöyle:

“KULE: Hocam henüz bir değişiklik yok. Herhangi bir park yeri ya da park edebilecek bir yer olmadığı için inişler hala aktif değil. Niyetiniz nedir?

PİLOT: Biz hazırız.

KULE: Efendim şu anda bir numarasınız. Bir numara divört ettiği için. İniş kalkış yok. Park pozisyonu olmadığından dolayı ve kulede bir tahmin veremiyor iniş kalkış yapabilmeniz için bilginize.

PİLOT: Teşekkürler.

PİLOT: Eğer park yeri açılırsa yer kontrol tarafından bize haber verir misiniz on dakika içinde?

KULE: On dakika içinde bir gelişme olursa size haber vereceğim efendim.

PİLOT: Teşekkürler efendim

KULE: Delta İstanbul efendim şu an 05 için ilk trafik ne zaman iniş verecekleri hakkında bilgi vermiyorlar. Şu an hala bir numaralı trafik beklemede park pozisyonu yüzünden. Bütün kalkış yollarında kalkış trafikleri beklemede park pozisyonlarında hala kalkış için bekleyenler var. İniş trafikleri için her hangi bir park yeri olmadığı için şu anda her hangi bir zaman verilemiyor iniş trafikleri için.

PİLOT: Efendim çok kısa süre içinde İzmir’e divört edeceğiz bilginize.”