Gündem Kule pilotları böyle uyardı

Kule pilotları böyle uyardı

Paylaş
Kule pilotları böyle uyardı

Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne sızan korsan kontrolörün pilotlara yanlış direktifler vermesi üzerine kule, pilotları uyardı

İniş için yaklaşan uçaklara talimat vermeye çalışan korsana karşı kule görevlilerinin pilotları uyardığı ses kaydı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

>> THY UÇAĞINA KORSAN TUZAĞI

Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’ndeki kadın kontrolör özellikle erkek sesli korsan kontrolöre karşı uçakları uyardı.

Kontrolör frekansa giren korsanın değil kendilerinin dikkate alınması için havada bulunan ve iniş için yaklaşan pilotlara korsanı duyamadıklarını söyleyerek durumu rapor etmelerini istedi.

Kontrolör yabancı uçakları da İngilizce uyardı. Kendileri dışında gelecek talimatlar için de pilotların rapor etmesini istedi.

Atatürk Havalimanı Kulesi ve pilotlar arasında geçen diyaloglar ise şöyle oldu;

Kule: 6305
Pilot: Devam edin efendim.
Kule: Efendim, bir frekans değişikliği yaptık. Değiştirdiğimiz frekansta başka bilinmeyen bir şahsın talimatları veriliyordu uçaklara. Şu anda 127.1’de herhangi başka bir talimat alırsanız özellikle erkek sesiyle bu talimatlara uymayınız lütfen.
Pilot: Anlaşıldı, efendim. Teşekkür ediyorum ilginiz için.
Kule: Ve bilgi veriniz lütfen böyle bir talimat duyarsanız. Biz duyamıyoruz çünkü.
Pilot: Anlaşıldı efendim. 127.1’de mi efendim?
Kule: Evet, 126.425’te oldu bu hadise bu frekansı değiştirdik. Fakat Yol Kontrol Frekansı’nda da aynı şey olmuş. Bu frekansa da gelebilir.
Pilot: Anlaşıldı.
Kule: 6366 yaklaşma.
Pilot: Turkish 6336’yı mı aradınız?
Kule: Mutabıkız efendim. Bu frekansta giriş oluyor bilinmeyen bir şahıs tarafından uçaklara talimat verilebiliyor. Lütfen dikkate almayınız böyle bir ileti alırsanız lütfen rapor ediniz, bilginize.
Pilot: Anlaşıldı, sizden başkasından talimat almayız.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5553","5553","201106","5553-2.jpg");