Siyaset Kulkuloğlu, Özhaseki hakkında suç duyurusunda bulundu
Paylaş
Kulkuloğlu, Özhaseki hakkında suç duyurusunda bulundu

Kulkuloğlu, Özhaseki hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkında "görevi kötüye kullanma, görevi ihmal ve kamuyu zarara uğratma" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, düzenlediği basın toplantısında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Hüseyin Beyhan, Salih Kolkıran, Hakan Kılıç, Bahattin Güneş, Ahmet Özden, Ahmet Akı haklarında suç duyurusunda ve şikayette bulunduğunu açıkladı.

Basın toplantısına, "Bugün sizlerle yine bir Kayseri Büyükşehir Belediyesi yolsuzluğu savcılık şikayet dosyası açıklamak istiyorum" diye başlayan Kulkuloğlu şöyle dedi:

"Bilindiği gibi 9 yıllık AKP iktidarın da yıllık yolsuzluk bütçesi yaklaşık 50 milyar dolar civarındadır ve yöntem hep aynıdır. ‘Projeler üretmek’ adı altında ‘özel satın alma proje ve prosedürleri’ ile bu yolsuzlukların yapıldığı bilinen bir gerçekliktir.

Bugün sizlerle paylaşacağım bu dosya hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hüseyin Beyhan, Salih Kolkıran, Hakan Kılıç, Bahattin Güneş, Ahmet Özden, Ahmet Akı haklarında suç duyurusunda ve şikayette bulundum."

Haberin Devamı

-"23 ARAÇ KİRALANMASI İSTENMİŞ, OYSA 29 ARAÇ KİRALANMIŞTIR"

Dünya Basketbol Şampiyonası sırasında Kayseri ayağında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Basketbol Federasyonu arasında imzalanan bir sözleşmeye göre araç kiralandığını belirten Kulkuloğlu, şöyle dedi:

"Sözleşmede 8 günlüğüne takımların havalalanı-otel-spor salonu arasında ulaşımı sağlamak üzere (bu mesafe toplamda 15 km’den azdır) 23 araç kiralanması istenmiştir. Oysa Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Özel Kalemi bütçesinden ve doğrudan temin ile yapılan kiralamada 29 araç kiralanmıştır. Sözleşme dışı kiralama maliyeti 100 bin TL üzeridir. Kiralanan araçlara vergiler dahil 478 bin 195 TL ödenmiştir. Araçlar farklı gün ve sayıda kiralandığı için kiralama bedeli yaklaşık günlük araç başına 2 bin 500 TL civarındadır. Bu bedel fahiş bir bedeldir."

-"FAHİŞ FİYATLI, ŞÜPHELİ VE ŞAİBELİ SATIN ALMA VE İŞLEMLER İNCLENMELİ"-

Satın alma işlemlerin açılacak soruşturma ile incelenmesini talep eden Kulkuloğlu, şöyle dedi:

"Doğrudan temine 4 firma çağrılmıştır. Bu firmalardan Akı Nakliyat Ltd. Şti ile Şahika Seyahat Ltd. Şti.’nin ortaklık yapısı ticaret sicil kayıtlarına bakıldığında Ahmet Akı isimli şahsın her iki şirkette de hakim hissedar konumunda olduğu ve Akı Nakliyat Ltd. Şti.’de ise imza yetkilisi olduğu açıkça görülmektedir. Her iki şirketin ortağı, birinin yasal temsilcisi ve her iki şirketin teklifinden haberdar olması açıkça yasalara ve ilgili mevzuata göre suçtur.

Haberin Devamı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bu şahsın ortak olduğu firmalardan otobüs şoförü kiralanması taşeron ihalesi 25.11.2008 765.097 + KDV, 08.09.2008 de araç kiralanması 101.000 TL + KDV, 03.11.2009 da 45 adet araç kiralanması 2.338.282 TL + KDV, 24.02.2009 da araç kiralanması, 24.02.2009’da 8 aylık araç kiralanması 901.824 TL + KDV ihalelerle ve diğer doğrudan temin yolu ile bir çok araç kiralanması, taşeron şoför hizmet alımı vb. işlemler yaptığı, yapıldı görülmektedir. Milyonlarca lira tutarında ki fahiş fiyatlı, şüpheli ve şaibeli tüm satın alma ve işlemlerin de aynı açılacak soruşturma kapsamına alınarak incelenmesini savcılıktan talep ettik."

Haberin Devamı

-BAKAN YILDIZ’A 15 BİN TL’LİK MANEVİ TAZMİNAT DAVASI-

Kulkuloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında da 15 bin TL’lik manevi tazminat davası açtığına işaret ederek, şöyle dedi:

"Taner Yıldız’ın beni kastederek ‘Bu adam buradaki biz kültürüne uymuyor’ sözlerini de yukarıdaki olayda olduğu gibi değerlendiriyor ve evet ben sen ? ben ? bizim oğlan kültür sistemine uymam diyorum. Kendisi hakkında da 15 bin TL’lik manevi tazminat davası açtığı kamuoyuna saygılarımla bildiririm."