Türkiye (Son Dakika) Kullanan öldü, satan hastaneye kaldırıldı

Kullanan öldü, satan hastaneye kaldırıldı

Paylaş
Kullanan öldü, satan hastaneye kaldırıldı

Kütahya'da kullandığı bonzai ve eroin nedeniyle komaya giren 39 yaşındaki Erşah A. öldü

Erşah A.'ya uyuşturucu sattığı öne sürülen 47 yaşındaki Tezcan Tunç da, kullandığı eroin nedeniyle baygın bir halde evinde bulunup hastaneye kaldırıldı.

Olay Maltepe Mahallesi Ahmet Yakupoğlu Caddesi'ndeki bir apartmanın birinci katındaki dairede meydana geldi. Ziyarete gittiği arkadaşı İsmail Ş.'nin evinde iddialara göre önce bonzai adlı sentetik uyuşturucu madde ve ardından da eroin kullanan Erşah A. komaya girdi. Erşah A'nın uyuşturucudan komaya girdiğini gören arkadaşı İsmail Ş. 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Gelen sağlık ekibin yaptığı kontrolde Erşah A'nın ölmüş olduğu belirledi. Evli bir çocuk babası Erşah A.'nın cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

SATAN DA UYUŞTURUCUDAN BAYILMIŞ

Ölen Erşah A.'nın arkadaşı İsmail Ş. uyuşturucu maddeyi Tezcan Tunç'tan satın aldıklarını söyleyince polis ekipleri Tunç'un evine baskın düzenledi. Eve giren polisler Tunç'u kullandığı uyuşturucu madde nedeniyle baygın bir halde buldu. Tunç ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tunç'un sağlık durumunun iyi olduğu, belirtildi. Tezcan Tunç ile İsmail Şap'ın bir kaç yıl önce kaldıkları Almanya'da uyuşturcuu madde kullandıkları için sınır dışı edildikleri öğrenildi. Tunç ve İsmail Ş'nin ayrıca Kütahya'da poliste uyuşturucu madde kullanmaktan suç kaydığının olduğu bildirildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz olayla ilgili olarak Valilikte Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vali Yılmaz şöyle dedi:

"Uyuşturucu ile mücadelemizi uzun zamandır sürdürüyoruz. Bugün uyuşturucu madde nedeniyle bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz olayın ardından yaptıkları araştırma neticesinde uyuşturucu maddeyi satan bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Kişinin üzerinde ve evinde yapılan aramalarda satışa hazır eroin maddesi ele geçirilmiştir."

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA)

Haberin Devamı