Yaşam Kullanılmayan giysileri Facebook'tan dağıtıyorlar!

Kullanılmayan giysileri Facebook'tan dağıtıyorlar!

Paylaş
Kullanılmayan giysileri Facebook'tan dağıtıyorlar!

Facebook'ta iki genç kızın başlattığı 'Eskilerden Kurtulma Hareketi' büyük ilgi görüyor. Kullanılmayan giysiler Facebook'tan bedava dağıtılıyor

Kullanmadıkları kıyafetleri çöpe atmak yerine Facebook’a yükledikleri fotoğraflarla beğenenlere veriyorlar. Üstelik tek kuruş bile talep etmeden!

Milliyet'in Cadde ekinde yayımlanan Can DOKER imzalı haber şöyle:

Başlayalı daha 1 hafta bile olmadan sayfasına yüzlerce kişinin hayran olduğu ‘Eskilerden Kurtulma Hareketi’nin hikayesi Nihan Çumralıgil ve ev arkadaşı ‘Pucca’nın temizlikçi ablalarının onlara kızmasıyla başlıyor. “Bir kıyafet daha alırsanız ütü yapmayacağım” demesi üzerine iki arkadaş önce bu fikri kendi dostlarına açtı. Daha sonra Pucca, fikri Facebook’taki sayfasına taşıdı. ‘Eskilerden Kurtulma Hareketi’ sayfası daha 1 hafta dolmadan sıkı takibe alındı.

Sadece kargo ücreti yeter

Sistem aslında çok basit. Kullanmadığınız ya da kızların deyimiyle ‘içine giremediğiniz’ kıyafetler, çantalar veya aksesuarların fotoğrafları hareketin sayfasına yükleniyor. Bu fotoğrafı ilk beğenen ya da ürünle ilgili ilk mesaj atan kişi o kıyafetin sahibi oluyor. Ürünler hiçbir ücret ödemeden yeni sahibine gönderiliyor. Kıyafeti alan kişi sadece kargo ücreti veriyor. Fikrin sahibi Nihan Çumralıgil, sorularımızı yanıtladı:

* Hareketin bu kadar ilgi görmesini bekliyor muydunuz?

İlgi görmesini bekliyordum açıkçası ama bu kadar değil. Sayı iki bini aştı. Aslında kıyafetlerimizle duygusal bir bağ kurduğumuz göz önünde bulundurulursa çöpe atmaya kıyamıyoruz, etrafımızda da onun değerini bilecek biri yoksa boşuna biriktiriyoruz. O anlamda mantıklı bir sistem olduğu için bu kadar hızlı büyümesini normal de karşılayabiliriz.

* Bu hareket sadece kızlara yönelik mi? Başka bir sayfada erkekler için de bir girişim olacak mı?

Başka sayfada olmaz, ama aynı sayfada erkekler de paylaşabilir istediklerini. Bu aslında talepten çok, arzla büyüyen bir sistem. Eğer erkekler girip erkek kıyafetleri koyarlarsa sayfaya, o zaman onlar için de bir içerik oluşmuş olur.

* Harekette verilen kıyafetler için bir sınır var mı? Yani dekolte olmaz veya tesettür olmaz gibi?



Kesinlikle hayır! İç çamaşırı filan verip abartmayın dedim sadece:) Makyaj malzemesinden takıya, ayakkabıdan çantaya kadar her şey olabilir.

* Avrupa’da özellikle İngiltere’de ‘Second Chance’ adı altında dükkânlar var. Sizin hareketiniz için ‘facebook Chance’ diyebilir miyiz?

Aslında evet, çünkü o kıyafetleri çöpe atmak yerine ikinci bir şans veriliyor hepsine. Birinden aldığınız kıyafet üzerinize olmazsa ya da beğenmezseniz yine facebook sayfamıza koyup başkasına da geçmesini sağlayabilirsiniz.

* Sonuçta internette karşınızda kim var bilemiyorsunuz. İnsanlar size güvenip adreslerini veriyorlar. Bu güveni neye bağlıyorsunuz?

Bana vermiyorlar aslında, kendi aralarında anlaşıyorlar. Fotoğrafı koyan kişi, kendisine ilk mesajı atana ya da foto altındaki ilk yorumu yapanla mesajlaşarak iletişim bilgilerini alıyor.

* Şimdiye kadar sahibini bulan en ilginç ürün ne oldu?

Şu ana kadar zaten daha 1 hafta bile geçmedi ama asıl ilginç olan ürünlerden çok ortalama sahiplenme süresi. 1 dakikayı bulmadan alınıyor tüm ürünler. Yani bir kıyafetinizi telefonla fotoğraflayıp gönderip edip sahiplendirmeniz yaklaşık 2 dakika sürüyor.

* Gardırobunuzda yeterince yer açabildiniz mi?

Henüz değil çünkü istediğim her şeyi henüz fotoğraflayamadım. Ama post ettiğim her şey gitti şu ana kadar. Daha da kat edecek çok yol var, arkadaşlarımın hepsi biz de çıkartalım elimizdekileri diyorlar.

2

Haberin Devamı