Dünya Külodundaki 'terör parası' için beraat etti

Külodundaki 'terör parası' için beraat etti

Paylaş
Külodundaki 'terör parası' için beraat etti

İç çamaşırının içinde 20 bin euro ile yakalanan Londralı kız öğrenci, 27 yaşındaki Nawal Msaad, 'Terörü finanse etmek' suçundan sevk edildiği Londra Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Old Bailey jürisi tarafından bu suçlamadan suçsuz bulundu

Savcı Mark Dennis, geçen Ocak ayında İstanbul’a uçmak üzereyken Heathrow Havaalanı’nda külotunun içinde sakladığı 44 rulo halindeki 500 Euroluk banknotlarla yakalanan Nawal Msaad’ın parayı Suriye’deki terörü finanse etmek için kullanacağını ileri sürdü. Mahkemede Nawal Msaad diğer sanık El-Wahabi’nin parayı İstanbul’a götürmesi karşılığı kendisine 800 sterlin vermeyi teklif ettiğini söyledi. El Wahabi bu paranın Türkiye’de alacağı evin avansı olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

Heathrow Havaalanı’nda İngiliz Havayolları’na binerken gidiş kapısına geldiğinde tuvaletten çıktıktan sonra polis tarafından durdurulan Nawal Msaad, Türkiye’ye kısa bir tatil için gittiğini ve külotunun içindeki parayı annesine altın almak için kullanacağını söyledi ancak, bu parayı İstanbul’da diğer sanık El-Wahabi’nin eşi 30 yaşındaki Aine Davis’e vermesinin planlandığı anlaşıldı. Aine Davis’in Suriye’de Cihat için savaşan aşırı Cihatçı terörist grupların kullandığı siyah bayrağı desteklediği kaydedildi. Sözü edilen örgütün IŞİD olduğu anlaşıldı.

Londra doğumlu Barnsbury’de oturan Nwal Msaad ve Amal El-Wahabi mahkemeye çıktıklarında haklarındaki suçlamaları jüri önünde reddettiler. İngiliz polisi Gambia asıllı IŞİD üyesi olduğu tahmin edilen koca Aine Davis’in Türkiye’de izini bulamadı.

Haberin Devamı

Savcı Mark Dennis suçlamayı yaparken "Msaad bu ülkede toplanan paraları Türkiye’ye Cihat’ı destekleyen Aine Davis’e götürmeyi denedi" dedi.

Amal Al-Wahabi suçlu bulunduğunda sanık sandalyesinde fenalaştı ve tedavi gördü.

Beraat eden, Nawal Msaad’ın Aldgate’deki London Metropolitan Üniversitesi’nde insan kaynakları okuyan kültürlü bir kız olduğu ve part-time şarkıcılık yaptığı anlaşıldı.

Nawal Msaad arkadaşlarıyla Old Bailey’den ayrılırken giydiği mini etekle tüm fotoğrafçıların ilgisini çekti. Twitter’da yayınladığı şarkı söylerken ki video filmi ve spor araba önündeki fotoğrafı çok beğenildi.

Külot içinde plastiğe sarılmış paraların 30 adet 500 Euroluk, 4 adet 200 Euroluk ve iki adet 100 Euroluk banknotlardan oluştuğu belirtildi.

Faruk ZABCI / DHA