Gündem Kültür Başkenti'ne görkemli kutlama

Kültür Başkenti'ne görkemli kutlama

Paylaş
Kültür Başkenti'ne görkemli kutlama

'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'' etkinlikleri başladı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından, Ajansın koordinatörlüğünü de yürüten Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyelerinin yanı sıra KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Almanya Federal Meclisi Başkanı Norbert Lammert, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Süryanileri Cemaati lideri Yusuf Çetin, İstanbul Valisi Muammer Güler, Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı.

Tören, çoğunluğu Avrupa ülkelerinden yaklaşık 40 ülke ve uluslararası kuruluşun temsilcileri ile iş, kültür ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini de bir araya getirdi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi ile Başbakan Erdoğan ve eşinin gecikmesi dolayısıyla tören planlanandan yaklaşık yarım saat sonra AKB Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç'in konuşmasıyla başladı.

İSTANBUL'UN HER YERİNDE ŞÖLEN VAR

Her köşesinde, kucak açtığı medeniyetlerin izlerini taşıyan İstanbul’un müzeleri ve tarihi mekanları bu gece kapılarını 24.00’e kadar açık tutacak.

Haliç Kongre Merkezi Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan etkinlikte, Yekta Kara'nın sanat yönetmenliğinde ''İstanbul Büyüsü'' adlı sahne gösterisi düzenlendi. Şiir, dans, müzik, İstanbul ses ve görüntülerinden oluşan 5 farklı unsurun yer aldığı gösteride, aralarında Sultan Abdülaziz, Mozart, Ahmet Adnan Saygun, Minur Nurettin Selçuk, Orhan Veli Kanık gibi farklı isimler tarafından İstanbul hakkında üretilmiş 24 eser farklı sanatçılar tarafından yorumlandı.

Aynur, Bekir Ünlüataer, Cüneyt Türel, Dilek Türkan, Fatih Erkoç, Kevork Tavityan, Kubat, MFÖ, Sertab Erener, Yetkin Dikinciler ve Zuhal Olcay farklı performanslar sergileyecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Yarkın Perküsyon Grubu, Devlet Opera Korosu sanatçıları, Çocuk Korosu, Devlet Balesi Dansçıları ve Pulathane Halk Oyunları Grubu da yer alacak.

Kadıköy Meydanı Volkan Severcan'ın sunuculuğunu üstlendiği etkinlik saat 19.00'daki Balon Tiyatrosu'nun oyunu ile başladı. Kadıköylüleri bekleyen gecenin sürprizi ise Mor ve Ötesi grubunun sahne alması oldu.

Taksim Meydanı Ziya Kürküt'ün sunuculuğunu yapacağı etkinlik saat 19.00'da başladı. Saat 20.30'da Ateş Tiyatrosu ve ardından yediden yetmişe herkesin merakla beklediği Tarkan sahne aldı.

Pendik Meydanı Saat 20.20'yi gösterdiğinde Kıraç'ın şarkılarıyla hız bulan eğlence 21.20'deki havai fişek gösteri ile sona erecek.

Sultanahmet Meydanı Hande Kazanova'nın sunuculuğunu yapacağı etkinlik kapsamında önce Mehteran Konseri ve ardından DJ performansı ile eğlence başladı.

Saat 20.20'de Mercan Dede sahneye çıktı. 21.20'de ise havai fişek gösterisi ile kapanış yapılacak. Bağcılar Meydanı Saat 21.20'ye kadar Zara sahnede olacak.

Beylikdüzü Meydanı Beylikdüzü halkı 20.20'deki Nil Karaibrahimgil konseri ile coştu. Eğlence dolu gece 21.20'de havai fişek gösterisi ile sona erecek.