Magazin 'Kültür mankeni' geri adım attı

'Kültür mankeni' geri adım attı

Paylaş
'Kültür mankeni' geri adım attı

'Kültür mankeni' geri adım attı

"Yeni mankenler eskilere göre daha kültürlü" sözüyle tepki çeken Ebru Öztürk: Yeni nesil mankenlerin de en az eskiler kadar işlerini düzgün yaptığını, onlar kadar kültürlü olduklarını söylemeye çalıştım

Best Model 2007 ikinci güzeli Ebru Öztürk, geçtiğimiz haftalarda eski mankenleri hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Genç manken; "Artık eskisi gibi hayatını deşifre eden mankenler yok. Herkes işiyle gündeme geliyor. Yeni nesil mankenler çok bilinçli ve kültürlüler... Çoğu üniversite mezunu, 2-3 dil biliyorlar, geleceklerini planlıyorlar" açıklamasını yaptıktan sonra, eski ve yeni birçok mankenden tepki almıştı. Öztürk, meslektaşlarından gelen bu tepkinin ardından geri adım attı. Sözlerininin yanlış anlaşıldığını belirten gözde manken "Açıklamalarım herhangi bir şahsa yönelik değildi" dedi ve şöyle devam etti:

BİZ BİRAZ DAHA BİLİNÇLİYİZ

Haberin Devamı

"Yeniler hep eskilerle kıyaslanır ve sadece magazinle gündeme geldiklerinden, disiplinsiz ve kültürsüz olduklarından dem vurulur. Ben de bu önyargı konusundaki düşüncemi söyledim. Sadece yeni nesil mankenlerin de en az eski mankenler kadar işini düzgün yapmaya çalıştığını, en az onlar kadar kültürlü olduklarını anlatmaya çalıştım." Öztürk yeni nesil mankenlerin 'biraz daha bilinçli' olduklarını yineleyerek "Hepimiz bu mesleği belli bir yaşa kadar yapacağımızın farkında olarak, eğitime daha çok önem veriyoruz. Modellik dışındaki alanlara da yöneliyoruz" dedi.

ÇOK FAZLA MANKEN VAR

Kendi jenerasyonundan mankenlerin bir yandan modellik yaparken bir yandan da eğitimlerine devam ettiklerini belirten ve "Yenilerin çoğu birden fazla dil biliyor. Bunun yanında da büyük bir disiplinle işlerini yapıyorlar" diyen Öztürk Türkiye'de çok fazla sayıda manken olduğunu da sözlerine ekledi. "İşte bu yüzden işinizi düzgün yaptığınız takdirde iş bulabilirsiniz" diyen Ebru Öztürk her meslekte olduğu gibi bu meslekte de iyilerin ve kötülerin olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Sabah