Kültür - Sanat Everything Everywhere All at Once 11 dalda adaylıkla Oscar'a damga vurdu
Paylaş
Everything Everywhere All at Once 11 dalda adaylıkla Oscar'a damga vurdu

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin verdiği Oscar Ödülleri'nin 95'incisi bu yıl gerçekleşecek. Sinema sanatının en çok merak uyandıran ödülleri olarak bilinen Oscar Ödülleri'nin (Akademi Ödülleri) adayları açıklandı. Bu yılki adayları Riz Ahmed ve Allison Williams açıkladı. Boyutlar arası atlama macerasını konu alan "Everything Everwhere All at Once", bu seneki Oscar Ödülleri'nde en çok kategoride aday gösterilen film oldu.

Adaylıklar arasında en çok dikkat çeken Film tam 11 dalda aday gösterilen Everything Everywhere All At Once oldu. Onu 9'ar adaylıkla The Banshees of Inisherin ve All Quiet on the Western Front izledi.

Haberin Devamı

Bu yılın adaylıklarında dikkat çeken bir başka ayrıntı da bunca yıllık kariyerinde Tom Cruise'a bir kez daha Oscar şansı verilmesi oldu. Curise'un hem oynadığı hem de yapımcılıklarından birini üstlendiği Top Gun Maverick filmi tam beş dalda ödüle aday gösterildi. Cruise daha önce 2000'de yardımcı oyuncu. 1997'de en iyi erkek oyuncu, 1990'da da yne en iyi erkek oyuncu dallarında aday olmuş ama hepsini başkalarına kaptırmıştı. Elvis, sekiz dalda, The Fabelbmans yedi dalda, Tar ve Top Gun: Maverick altışar dalda aday gösterildi.

Bu yıl 95'incisi yapılacak olan tören 11 Mart'ta Los Angeles'ta gerçekleştirilecek.

Bu senenin Oscar kazananları 12 Mart'ta komedyen Jimmy Kimmel'ın sunacağı ve Walt Disney CO'nun ABC kanalında canlı olarak yayınlanacak töreninde açıklanacak.

Haberin Devamı