Dünya Kültürümüzü birlik ve beraberlik içinde tanıtmalıyız

Kültürümüzü birlik ve beraberlik içinde tanıtmalıyız

Paylaş
Kültürümüzü birlik ve beraberlik içinde tanıtmalıyız

Cumhurbaşkanı Gül, İskoçya'daki Türk vatandaşlarına seslenerek, "Önemli olan birlik, beraberlik içerisinde Türkiye'yi en iyi şekilde tanıtmanız, kültürümüzü en iyi şekilde yaşatmanızdır" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İskoçya temasları kapsamında York Du¨ku¨ Prens Andrew ile Tatlıdil çay partisine katıldı.

Haberin Devamı

Gül'ün konakladığı Balmoral Otel'deki Sir Walter Salonu'nda düzenlenen partiye, Türk-İngiliz 3. Tatlıdil Forumu için Edinburgh'da bulunan yaklaşık 120 kişi katıldı.

Gül, daha sonra eşi Hayrünnisa Gül ile Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz'ün onuruna Assembly Rooms'da verdiği resepsiyona katıldı. Resepsiyona Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanısıra İskoçya'da ve Edinburgh'da yaşayan Türk toplumunun temsilcileri katıldı.

Salona girişinde konuklarla selamlaşan Gül, resepsiyonda kısa bir konuşma yaptı. Birleşik Krallık denildiğinde bunun en önemli parçalarından birisinin İskoçya olduğunu ve merkezinin de Edinburgh olduğuna dikkati çeken Gül, "Edinburgh'un ne kadar köklü bir tarihi, kültürü olduğunu herkes bilir ama gelip görenler bir kez daha etkilenir. Burada sizler, değerli vatandaşlarımız Türklerin burada olması tabii ki Türkiye'nin burada en iyi şekilde temsil edilmesini de sağlıyor. Bunu burada çok daha güçlü yapmak için biraz önce büyükelçimizin söylediği gibi burada başkonsolosluğumuzu da açıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Gül, Türkiye'deki Birleşik Krallık mensuplarının çok büyük yatırımları ve ilişkileri bulunduğunu anımsatarak, Türklerin de İngiltere'deki yatırımlarının çoğaldığını dile getirdi. Gül, "Sadece İngiltere'de değil, İskoçya'da da çoğalıyor. İşte aramızda Ali Sabancı var. Onların burada 300 milyon sterline yakın yatırımları var, bütün İskoçya'da. Dolayısıyla artık karşılıklı olarak birbirimizi etkiliyoruz. Karşılıklı olarak birbirimize katkı sağlıyoruz. Bundan da büyük bir memnuniyet duymak gerekir" diye konuştu.

Gül, Türk vatandaşlarına başarılar dileyerek, "Burada bulunduğunuz süre içerisinde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğinizden de ettiğinizden de hiçbir şüphem yoktur. Burada önemli olan şey hepimizin Türkiye söz konusu olduğunda birlik, beraberlik içerisinde Türkiye'yi en iyi şekilde tanıtmanız, geleneklerimizi, kültürümüzü burada en iyi şekilde yaşatmanızdır. İskoçlar, kendi kültür ve geleneklerine bağlı bir millet. Dolayısıyla biz de o şekildeyiz. Bunun en iyi şekilde burada temsil etmenizi tekrar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı