Yaşam Kumarhanelerin halı sırrı!

Kumarhanelerin halı sırrı!

Paylaş
Kumarhanelerin halı sırrı!

Kumarhanelerin halı sırrı!

İngiltere'de yayınlanan Daily Mail gazetesi, dünyaca ünlü kumar kenti Las Vegas'ın kumarhanelerindeki halıların, gelen müşterileri 24 saat boyunca uyutmayıp sürekli kumar oynamaya teşvik edecek şekilde dizayn edildiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Gazete, iddiayı kanıtlamak için MGM Grand, Bellagio, Luxor ve The Flamingo gibi dünyanın en büyük kumarhanelerinin kullandığı halıların fotoğraflarını yayınladı.

Gazete iddiasına, bir araştırma kuruluşunun iddiasına dayandırdı. Merkezi Nevada'da bulunan Kumar Araştırmaları Merkezi uzmanlarından Dr. David Schwartz, gazino kumarhanelerindeki halıların kasten göze batacak kadar çirkin yapıldığını belirterek, bunun da müşterileri kumar oynamaya teşvik ettiğini söyledi.

Dr. Schwartz, hiçbir kumarhanede pencere bulunmadığını hatırlatarak, bu yolla müşterilerdeki zaman duygusunun köreltilip gece-gündüz aralıksız kumar oynamalarını sağlayacak bir atmosfer yaratıldığını kaydetti.

Birçok kumarhanenin halılarında çark şekilli tasarımların bulunduğunu belirten uzman, Romalılarda hayatın değişkenliğini simgeleyen bu şekillerle hayat ve şansın gelip geçici olduğu ve dolayısıyla fırsat varken yiyip içip eğlenmek gerektiği mesajının verildiğini söyledi.

Haberin Devamı