Seyahat Kumda şifa arıyorlar

Kumda şifa arıyorlar

Paylaş
Kumda şifa arıyorlar

Kumda şifa arıyorlar

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde "Kum Adası" olarak bilinen bölge, her yıl ağustos ayında Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen ve "şifa arayan" kişilerle doluyor.

Haberin Devamı

Belde merkezinde yer alan, kıyıdan denize doğru yaklaşık 100 metre uzayan ve karayla bağlantısı küçük bir köprüyle sağlanan kumluk bölge, sahilde küçük bir gölet oluşturuyor.

Kum adası, özellikle 24-25 Ağustos tarihlerinde, genelde romatizma hastalıkları bulunan kişilerin yoğun ilgisini görüyor.

Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şifalı olarak görülen kuma, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden kişilerin adeta akın ettiğini söyledi.

"Tabi ki bu bir inanç meselesi. Hastalıklarının tedavisine iyi geldiği için kuma gömülüyorlar" diyen Ulaş, geleneğin beldenin kuruluşundan bu yana devam ettiğine işaret etti.

Ulaş, "Misafirlerimizi burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Buranın gelecek yıllarda herkes tarafından bilinmesinin çabası içindeyiz" diye konuştu.
Bölgeye Edirne’den 60 yıldan bu yana geldiğini anlatan Ali Evci (90), bacaklarında yaşadığı ağrının kum sayesinde yok olduğunu öne sürdü.
Yozgat’tan Çardak’a gelen Musa Yıldız ise (74), tavsiye üzerine Çanakkale’ye geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 yıldır ağustos aylarında kum adasına geldiğini belirten Yıldız, "Önce yalnız geldim ve çok rahatladım. Sonra ailemi de getirdim. Nasip olursa uzun yıllar buraya hep geleceğim" dedi.

Uzunköprü’den şifa aramak için 7 yıldır bölgeye gelen Hüseyin Agat (81) da, kendisinde eklem romatizması bulunduğunu, kuma gömüldükten sonra bu rahatsızlığının ortadan kalktığını kaydetti.

Ercan Özçetin - Mehmet Bayer / AA