Gündem Küp içinde insan kemikleri bulundu

Küp içinde insan kemikleri bulundu

Paylaş
Küp içinde insan kemikleri bulundu

Konya'nın Kulu İlçesi'nde bir okulun foseptiği için yapılan kazı çalışmaları sırasında rastlanan küpün içinde insan kemikleri bulundu. Bulunan küp ve kemikler, incelenmek üzere Konya Müzesi'ne götürüldü

Kulu İlçesi'nde eskiden belde statüsünde olan Kozanlı Mahallesi'ndeki Kozanlı 75. Yıl Birol Polat Ortaokulu ve Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde, okulun foseptiği için belediyeye ait iş makineleri çukur kazmaya başladı.

Kazı çalışmaları sırasında rastlanan bir küpün içine bakıldığında insan kemikleri olduğu fark edildi. Bunun üzerine okul yetkililerine haber verildi. Okul yetkilileri de konuyu jandarmaya bildirdi.

Jandarma, kazı alanında önlem alırken, çağrılan Konya Müze Müdürü Yusuf Benli ve beraberindeki arkeolog ekip, kazı alanı ile bulunan küp ve insan kemiklerini inceledi.

Yusuf Benli, yapılan incelemenin ardından kazı yapılan alanın sit alanı olmadığını, bulunan küp ve kemiklerin Roma dönemine ait küçük bir mezar olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Küp ve kemikler detaylı incelenmek üzere Konya Müze Müdürlüğü'ne götürüldü. Kazı çalışmaları da kaldığı yerden devam etti.


Hüseyin ORDULU/KULU (Konya), (DHA)

Haberin Devamı