Spor Kupa 9 milyar dolara sigortalandı

Kupa 9 milyar dolara sigortalandı

Paylaş
Kupa 9 milyar dolara sigortalandı

Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası 6.2 milyar sterline (9 milyar dolar) sigortalandı

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden İngiliz "Lloyd’s of London"a göre, 2010 Dünya Kupası 6,2 milyar sterline sigortalanırken, sigorta kapsamına FİFA, milli takımlar, yayıncılar ve turnuvanın başarısından yararlanacak diğer şirketler alınıyor.

Sigortacılar, Dünya Kupası maçlarının yapılacağı stadyumlar ve futbol takımlarının antrenman sahalarının sigortasının 3,2 milyar sterline, Dünya Kupası ile bağlantılı diğer iş fırsatlarının ise 3 milyar sterlin olduğunu söylüyorlar.

Lloyd’s of London’ın bir sözcüsü, dolaylı mali sonuçların, Dünya Kupası’nı belli bir takımın kazanması halinde satıcıların vereceği hediyelerden maçların ertelenmesinin sebep olacağı yayın sorunlarına uzanabileceğini ifade etti.

Açılış töreninin ertelenmesinin reklam gelirleri olan yayıncıları etkileyeceğini belirten sözcü, buna benzer olarak herhangi bir sebepten final maçının ertelenmesi durumunda insanların bilet paralarını isteyebileceğini kaydetti.

Bu tahminler, bir futbolcunun hastalanması ya da yaralanması durumunda uygulanacak sigorta poliçelerinin değerini kapsamıyor. Bir futbol takımında her futbolcunun değerinin eşit olduğu düşünülmüyor.

Haberin Devamı