Spor Kupa beyliği mazide kaldı

Kupa beyliği mazide kaldı

Paylaş
Kupa beyliği mazide kaldı

Türkiye Kupasını 2 kez müzesine götüren ve "Kupa Beyi" olarak anılan Ankaragücü, tek yenilgi almasına rağmen bu yıl da kupaya veda etti

Son kupasını 1981 yılında kazanan sarı-lacivertliler, o yıldan sonra kupada önemli bir varlık gösteremedi. Kupa’nın 1981 finalinde, Boluspor ile karşılaşan ve ilk maçı 2-1 kazanan Ankaragücü, 2. maçta 0-0 berabere kalarak 1971’den sonra 2. kez Türkiye Kupası’nı müzesine götürme başarısı gösterdi.

"Kupa şampiyonu" olarak 1982-1983 sezonunda yine finale kadar yükselen Başkent temsilcisi, finalin ilk maçında Galatasaray’a 3-0 yenildi. Finalin 2. maçında sarı-kırmızılı takımı 2-1 yenmesine rağmen kupaya uzanamayan sarı-lacivertliler, kupada yeniden final heyecanı yaşamak için 9 yıl beklemek zorunda kaldı.

Kupadaki bu başarılarından sonra "Kupa Beyi" unvanı alan Ankaragücü, 1991 yılında da finale çıktı. Başkent temsilcisi, finalde Galatasaray’a uzatmalarda 3-1 yenilerek taraftarlarının "Her 10 sene de 1 kupa bizim" beklentisine karşılık veremedi.

Bu sezon 2. kademe maçında sahasında Karşıyaka’yı 3-2 yenerek kupada gruplara kalan Ankaragücü, (B) Grubu’nda Galatasaray, Trabzonspor, Denizli Belediyespor ve Orduspor ile mücadele etti.

Gruptaki ilk maçında deplasmanda Denizli Belediyespor’u 2-0 yenen sarı-lacivertliler, ikinci maçında sahasında Trabzonspor’a 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

(B) Grubu’ndaki 3. maçında deplasmanda Orduspor’u 2-1 yenmeyi başaran Başkent temsilcisi, son maçında evinde Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı. Başkent ekibinin bu sezon tek yenilgi almasına rağmen kupaya veda etmesi ise dikkati çekti.

Haberin Devamı