Spor Kupaya hakem darbesi

Kupaya hakem darbesi

Paylaş
Kupaya hakem darbesi

Uruguaylı Larrionda İngilizler'in golünü vermezken, İtalyan Rosetti Arjantin'in ofsayttan attığı golü geçerli saydı. Favoriler klas ayaklarının farkıyla yollarına devam etti

Tuncay Hoş-POSTA

Haberin Devamı

Afrika kıtasında ilk kez düzenlenen 2010 Dünya Kupası’nın ikinci turuna hakem gölgesi düştü. İngiltere-Almanya ve Arjantin-Meksika karşılaşmalarındaki sonuca direkt etki eden hakem hatalarının ardından maçlarda teknolojiden yararlanılmasıyla ilgili tartışmalar yeniden alevlendi.

İngiltere- Almanya maçında, İngiliz Lampard’ın 38. dakikada takımı 2-1 yenikken attığı şutta topun kale çizgisini yarım metre geçtiği görüldü. Ancak Uruguaylı hakem Jorge Larrionda, yardımcısı Mauricio Espinosa’ya uyarak oyunu devam ettirdi, Ada ekibinin buz gibi golü güme gitti.

Arjantin-Meksika maçında ise oyun 0-0 iken net bir şekilde ofsayt pozisyonunda olan Tevez, Messi’den gelen topu ağlara gönderdi, İtalyan Roberto Rosetti, yardımcısı Stefano Ayroldi’ye danışarak golü verdi. Bu haksız karar sonrası oyun disiplininden kopan Meksika, rakibine 3-1 yenilerek dönüş biletini erken aldı.

Haberin Devamı

BİLETLERİ KESİLDİ

Rosetti, Larrionda ve ilk turdaki Brezilya-Fildişi maçında Fabiano’nun iki kere eliyle düzeltip attığı golü göremeyen Fransız hakem Stephane Lannoy’un bileti kesildi. Bu hakemler turnuva bitimine kadar görev yapacak 19 isim arasına giremedi. İkinci turda favoriler yollarına devam etti.

Tarihte 2 kez bu kupayı havaya kaldıran Uruguay, Luis Suarez’le Güney Kore engelini aşıp 40 yıl aradan sonra çeyrek finalist oldu. Gana, ABD’yi uzatmada devirerek Dünya Kupası tarihinde çeyrek finale kalan 3’üncü Afrika takımı oldu.

Daha önce bu işi Kamerun (1990) ve Senegal (2002) başarmıştı. Arjantin de tıpkı 2006 Dünya Kupası’ndaki gibi 2. turda Meksika’yı eleyerek Almanya ile eşleşti. Normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 biten maçta Almanya, Arjantin’i penaltılarla 4-2 yenerek elemişti. Bakalım tarih tekerrür edecek mi?