Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kural koymak mümkün değil
HABERİ PAYLAŞ

Kural koymak mümkün değil

Her erkeğin cinsel ilişkideki performansı ve boşalma süresi farklıdır. Bunun için bir ortalama yapmak ve kurallar koymak mümkün değil. Bu yüzden çevreden duyduğunuz her şeye kulak asmayın ve mutsuz olmayın

[[HAFTAYA]]

SORU: İdrara çıkamıyorum

25 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan yarım saat sonra idrara gittiğimde çok zorlanıyorum. Sebebi ne olabilir? Nereye başvurmalıyım? CEVAP Sertleşme tam olarak sonlanmadan ve kendinizi zorlayarak idrar yapmanızı önermem. Bunun dışında ejekülasyon sonrası idrar yapmada biraz farklı hissetmeniz, hafif zorlanmanız bir sorun oluşturmaz.

Haberin Devamı

SORU: Penisim küçüldü

35 yaşında evli ve 2 çocuk babasıyım. Sorunum 1 yıl kadar önce başladı. Penisimde ve torbamda küçülme ve hafifleme hissediyorum. Ayrıca penisim normal durumdayken çok büzük ve çekik duruyor. Ne yapmalı ve nereye başvurmalıyım?

CEVAP Penis ereksiyon halinde değilken ortam ısısı ve psikolojik duruma göre farklı görünümler arz eder. Bu durumun ereksiyon halindeki boyutla direkt orantısı yoktur. Hatta ereksiyon haline geçince boy farklarındaki oranların arttığı hesaplanmıştır. İnik durumdaki boyu uzatmak için penisin askı ligamanını kesebiliyoruz. Ama bu durumda penis sertleşince yukarı doğru sertleşme özelliğini kaybeder.

SORU: Çok geç boşalıyorum

25 yaşındayım. Ben birleşme esnasında çok geç boşalıyorum. Arkadaşlar cinsel birleşme esnasında 5-10 dakikara boşalırken ben 45 dakikada boşalıyorum. Mastürbasyon yaparken bu süre 5 dakikaya kadar düşüyor. Acaba bende mi sorun var yoksa arkadaşlarımda mı?

CEVAP Her insanın cinsel ilişkideki performansı farklıdır. Durumunuz tamamen normal, herhangi bir rahatsızlığınız yok.

SORU: Acaba sivilceye neden olur mu? 17 yaşındayım. Mastürbasyon yapmak sivilce yapar mı? Veya azaltır mı? Bir de karşı cinse fazla ilgi duyuyorum. Kendimi tutamıyorum. Ne yapmam gerek?

CEVAP Mastürbasyon aşırı yapılırsa bedeni ve ruhi yorgunluk yapar, başka bir zararı da yoktur, sivilce yapmaz. Karşı cinse ilgi duymanız çok normal, duymasanız anormal olurdu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder